Home Cocentaina Cocentaina manté el Certamen Coral de la Fira però reduït i amb...

Cocentaina manté el Certamen Coral de la Fira però reduït i amb el Firacor ajornat per al 2021

792
0
SHARE

La Fira de Tots Sants de Cocentaina no tindrà enguany el colofó habitual que suposa el Certamen Coral. Enguany, a més, s’hauria de celebrar el V Firacor, que enfronta als darrers 3 guanyadors del certamen. Però les condicions sanitàries imposades per la Covid19 faran que únicament es celebra una taula rodona per a analitzar la incidència del virus en la música coral i un únic concert. Serà els dies 13 i 14 de novembre a la capital del Comtat.

En dos setmanes la vila de Cocentaina hauria d’encarar el seu principals esdeveniment anual amb la Fira de Tots Sants. Es tracta del gran esdeveniment comercial que es celebra a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, atraient a mig milió de visitants a la capital del Comtat i generant un volum de negoci superior als 40 milions d’euros. Un esdeveniment que porta aparellada una extensa vessant cultural que inclou el Certamen Coral de la Fira de Tots Sants. Ja consolidat en el calendari, l’organització ha hagut de modificar-lo, igual que la pròpia Fira.

La modificació, obligada pels condicionants de la pandèmia de coronavirus, no suposa cancel·lar un certamen que enguany arriba a la seua edició número 40. El que sí provocarà és una reducció dels actes previstos dins de l’esdeveniment, que quedarà reduït a una xerrada i a l’audició dels guanyadors de la passada edició: el el Cor de Cambra Ad Libitum de Quart de Poblet. Les mesures de prevenció contra la Covid19 impediran un Certamen Coral com es celebra de forma habitual, però l’organització ha dut a terme un esforç per no eliminar-lo del calendari adscrit a la Fira.

La data de celebració del Certamen Coral Fira de Tots Sants de Cocentaina serà el proper 13 de novembre, pel que entra dins del calendari previst per a la Fira, que enguany durarà tot un mes però sense l’habitual comerç als carrers de la vila comtal. Una jornada en la que es celebrarà tant la xerrada com el concert. La primera activitat comptarà amb la presència de reputats membre del món coral a tota Espanya i avaluarà com s’ha vist afectat aquest per la pandèmia. El dia següen, el Centre Cultural El Teular acollirà l’audició del cor ‘Ad Libitum’, tots dos actes amb restriccions d’aforament per la pandèmia.

L’organització ha disposat les mesures necessàries per a garantir tant la seguretat dels assistents als actes com que aquells que no puguen estar en persona puguen assistir via telemàtica.