Home Alcoi Alcoi destinarà en 2021 fins a mig milió d’euros per a fomentar...

Alcoi destinarà en 2021 fins a mig milió d’euros per a fomentar la creació d’ocupació i la formació

605
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi reserva en el seu pressupost municipal una nova partida dotada amb 500.000 euros per crear un Pla d’Ocupació Municipal, una iniciativa que se sumarà als programes ja en marxa promoguts per la Conselleria. Amb aquest Pla d’Ocupació Municipal, per al qual el Consistori reserva mig milió d’euros en els seus comptes, es pretén fomentar l’ocupació i donar oportunitats laborals a aquells que més ho necessiten.

Seran diverses les iniciatives dutes a terme dins d’aquest pla a través de la Regidoria d’Ocupació, Formació, Empresa i Indústria durant 2021, amb el doble objectiu de cobrir necessitats puntuals de personal per a serveis determinats i donar oportunitats laborals a col·lectius vulnerables. Actualment, ja estan en marxa dos programes d’ocupació, que es duen a terme a través de les subvencions de la Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana.

Durant 2020, aquests programes s’han vinculat a necessitats de personal en els ajuntaments amb motiu de l’especial atenció per la Covid19. En concret, s’ha contractat a set joves durant un any -des desembre de 2020- a través d’el programa Avalem Joves, que ha donat una oportunitat laboral a persones de menys de 30 anys. Aquest programa ha permès, en alguns casos, tenir la seva primera experiència laboral, poder fer currículum i vincular-los a el món laboral. A més, s’ha contractat a 46 persones de més de 30 anys durant sis mesos a través de Avalem Experiència, amb contractes per a tasques de reforç per la Covid.

Segons el Regidor d’Ocupació alcoià, Alberto Belda, “seguirem presentant-se a aquestes convocatòries de Conselleria durant 2021 i complementant els plans d’ocupació propis, amb l’objectiu de millorar les taxes d’ocupació a Alcoi, oferir a les empreses els perfils professionals que demanden i potenciar, a el mateix temps, la capacitació, atracció i retenció de talent al territori que afavoreixi la competitivitat, així com el creixement de el teixit empresarial”.

En aquest sentit, el Consistori es serveix d’eines com Portalemp -el Portal d’Ocupació de l’Ajuntament d’Alcoi-, dissenyat per a la intermediació laboral entre empreses i demandants d’ocupació. Una altra iniciativa destacable és el Fòrum per l’Ocupació, organitzada conjuntament amb el Campus d’Alcoi de la UPV, que té com a meta oferir un lloc de trobada entre empreses, estudiants i titulats que busquen una oportunitat laboral i orientació que millore la seva carrera professional.