Home Alcoià L’Alcoià i El Comtat registren un 32% més d’iniciatives emprenedores en 2020...

L’Alcoià i El Comtat registren un 32% més d’iniciatives emprenedores en 2020 a pesar de la pandèmia

409
0
SHARE

Des de la crisi econòmica del 2008, l’emprenedoria s’ha positicionat com una de les principals eixides per a crear ocupació i dinamitzar l’economia. Aquest fenomen ha sigut una de les línies d’actuació més concorregudes dels diferents ens relacionats amb la gestió econòmica a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. La zona ha fet sempre de la innovació i la resiliència alguns dels baluards del seu teixit productiu.

Les principals poblacions de l’interior alacantí disposen de serveis d’assessorament econòmic per a orientar aquest tipus de projectes. Des de fa anys, aquesta possibilitat també està a l’abast de les localitats menys habitades gràcies a l’acord entre la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC) i el CEEI Alcoi-València. Els dos ens han detectat en 2020 un increment del nombre d’iniciatives i projectes emprenedors a les localitats que abasten. Dels 37 projectes atesos en 2019 s’ha passat als 49 de 2020, un 32% més, tot i la pandèmia del coronavirus.

Des de la creació d’aquest servei al 2016, la xifra de projectes emprenedors que busquen assessorament de l’ens supracomarcal per a posar en marxa la seua idea no ha fet sinó créixer. Tant que són ja més de 50 els projectes que s’han posat en marxa o consolidat a la zona gràcies a aquest servei. A més, cada vegada abasten més camps productius, molts d’ells relacionats amb els serveis i les iniciatives relacionades amb products de proximitat que ajuden a consolidar el territori.

L’assessorament que presta la MAC de la mà del CEEI està disponible sota cita prèvia a les localitats de Cocentaina, Muro i Banyeres per part de l’Agència Impuls de la MAC.