Home Destacats Ibi demana prop d’1,9 milions d’euros a l’IVACE per a seguir millorant...

Ibi demana prop d’1,9 milions d’euros a l’IVACE per a seguir millorant les seues 11 zones industrials

848
0
SHARE

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través del IVACE, ha llançat una nova convocatòria d’ajuts per a la millora de polígons industrials de la Comunitat Valenciana en 2021. L’ordre d’ajudes, que es va publicar en el DOGV el dilluns 4 de gener, compta amb un pressupost inicial de 34.296.000 euros. L’Ajuntament d’Ibi ha presentat 11 sol·licituds per millorar cadascuna de les onze zones industrials, sent aquestes: Polígons Industrials Casa Pau, Derramador, Alfaç I, Alfaç II, Alfaç III Oest, Alfaç III Est, Retiro, Casa Nova, Moltó-Injusta, Pery-Climent, Rambles-Cementiri i el Parc Tecnològic Ibi Ciutat de la Joguina, amb una quantitat que ascendeix a 1.859.293,34 €.

Tal com estableix l’ordre d’ajudes, els projectes s’hauran d’executar en un polígon, àrea industrial o enclavament inclòs en el mapa de sòl industrial de la Comunitat Valenciana desenvolupat pel Ivace. Les actuacions subvencionables sol·licitades consisteixen en l’execució d’un o diversos dels següents punts: millora de l’enllumenat públic mitjançant mesures d’eficiència energètica o energies renovables; serveis contra incendis; implantació d’ecoparc o de sistemes de gestió de residus, especialment, els perillosos; millora de les zones verdes i implantació de les mateixes i sobre el viari de zones / recorreguts biosaludables; vigilància a través de CCTV connectat a la Policia Local; carril bici i millora de l’eina web amb informació dels polígons industrials. Així mateix, s’ha sol·licitat l’habilitació de nous aparcaments, millores en els vials i voreres més àmplies, la senyalització o identificació de carrers, la senyalització horitzontal o vertical de trànsit, la millora de l’sanejament separatiu de les aigües residuals, la millora en el subministrament d’aigua, bruta i potable o augment de cabal i pressió.

Tot això tenint en compte que el projecte s’ha d’executar en el marc d’un desenvolupament sostenible i de foment de la conservació, protecció i millora de l’entorn.