Home Alcoià L’església catòlica va posar el seu nom 22 propietats a l’Alcoià, El...

L’església catòlica va posar el seu nom 22 propietats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia amb la Llei Hipotecària d’Aznar

0
SHARE

El darrer govern popular de José Maria Aznar com a President del Govern va promulgar, entre altres, la coneguda com a Llei Hipotecària. Aquesta normativa permetia a ens com l’església catòlica posar al seu nom propietats, immobles i superfícies de tot tipus únicament amb un certificat que assegurara que dita propietat pertanyia a aquesta confesió religiosa. Un fet que l’estament va aprofitar per a convertir-se de cop a repent en propietària de vora 35.000 immobles a tota Espanya. L’església, a més, no paga l’Impost de Bens Immobles (IBI) de quasi cap d’elles.

De les prop de 35.000 propietats que ostenta l’església catòlica gràcies a aquesta llei -que feia inútil qualsevol oposició a aquesta immatriculació per part dels antics titulars de cada immoble o solar-, 22 s’ubiquen a localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Entre elles figuren esglésies, cases sacerdotal, ermites i inclús cementeris. D’entre totes elles crida l’atenció la propietat d’un solar que va assolir per intercanvi l’església de Santa Maria d’Alcoi. El va adquirir de l’Ajuntament just al costat del Collao a canvi de cedir l’edifici, ara desacralitzat, del Casal del Nadal. Els terrenys tenen com a característica que són de reserva d’aprofitament urbanístic.

Les 22 propietats immatriculades per l’església a la muntanya alacantina es reparteixen entre les localitat d’Alcoi (2), Cocentaina (2), Ibi (1), Castalla (1), Onil (2), Banyeres (1), Pemàguila (2), Benifallim (1), Alcoleja (3), l’Alqueria d’Asnar (1), Beniarrés (1), Planes (1), Gorga (2) i Millena (1). La publicació de les propietats immatriculades obri la porta a reclamar a aquelles persones que s’han sentit perjudicades per la Llei Hipotecària d’Aznar.

Tot i la possibilitat de lluitar per aquestes propietats, el periple judicial és complicat i car, pel que la validesa d’aquests processos no serà, previsiblement, molt elevada.