Home Alcoi Els vehicles elèctrics d’Alcoi utilitzen 8.000 hores de recàrrega als punts gratuïts...

Els vehicles elèctrics d’Alcoi utilitzen 8.000 hores de recàrrega als punts gratuïts de la ciutat en 2020

520
0
SHARE

El Consistori alcoià, dins del seu programa Smart City, canviarà els punts de recàrrega lents per altres de recàrrega mitjana i instal·larà una estació de recàrrega ràpida en L’Alameda, que se sumarà a la ja existent al polígon de Cotes Baixes.

Durante l’any 2020, els vehicles elèctrics alcoians es van connectar un total de 7.970 hores (478.212 minuts) al subministrament d’energia ofert a les estacions ubicades en diferents punts de la ciutat d’Alcoi. En total, durant aquest exercici es van realitzar 1.011 recàrregues en aquests punts que van ser subministrades pel Consistori a través del seu programa Smart City per promocionar l’ús d’energies alternativas.

En concret, comptant els punts de recàrrega situats a les avingudes de la Hispanitat i l’Alameda, placeta Miguel Hernández i plaça de Ramón i Cajal, així com els ubicats al Polígon Castellar, Santiago Payá i als carrers A i B del Polígon de Cotes Baixes, tots ells van emetre un total de 12.944,60 watts per hora (Wh). D’aquests carregadors, el més utilitzat va ser el del Carrer B del Polígon de Cotes Baixes, l’únic que ofereix recàrrega ràpida de moment.

En total, en aquest punt es van produir 435 recàrregues en què es van subministrar 9,249,17 Wh. Ací es van comptabilitzar un total de 1830 hores de connexió a la xarxa elèctrica (109,841 minuts). El següent amb més ús (amb 197 recàrregues) va ser el punt de recàrrega lenta situat a l’avinguda de l’Alameda. En aquest cas, ja s’ha aprovat el projecte per substituir-lo per un punt de recàrrega ràpida, la instal·lació comptarà amb una subvenció de la Diputació d’Alacant.

Un altre projecte és modificar els carregadors lents de la Hispanitat i Miguel Hernández perquè passen a oferir una velocitat de recàrrega mitja. Per la seva banda, el punt ubicat a Ramón i Cajal -que va oferir un total de 184 recàrregues durant 2020- va ser retirat a meitat de l’any passat per executar la remodelació d’aquesta plaça i ha sigut recol·locat ara al pàrquing de Sant Mateu.