Home Alcoià El Departament de Salut d’Alcoi torna a dades prèvies al Nadal reduïnt...

El Departament de Salut d’Alcoi torna a dades prèvies al Nadal reduïnt la incidència per davall del risc extrem de contagi per Covid19

779
0
SHARE

Nova actualització amb dades positives respecte a la pandèmia per part de la Conselleria de Sanitat Universal. Unes dades que confirmen el que ja porta des de fa 2 setmanes produïnt-se a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla: la millora de la situació de crisi sanitària. Aquesta zona va ser una de les més castigades durant la tercera onada encetada en passar Nadals, una situació que pareix haver quedat definitivament enrere a tenor de les dades actuals.

El Departament de Salut d’Alcoi no registrava unes dades tan relativament baixes respecte a l’expansió del coronavirus com les revelades per Sanitat Universal aquest dimarts des d’abans del Nadal. Ho ha fet després de mes i mig de dures restriccions, amb tancament de l’hostaleria, limitació dels encontres socials a dos persones i toc de queda a partir de les 10 de la nit. Mesures que han aconseguit davallar la xifra de nous contagis en aquest dimarts 23 de febrer als 53. Una xifra superior a la del passat divendres (36) però que no ha significat un augment de la incidència; més bé al contrari.

Per primera ven el que ha transcorregut de 2021, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es troben de nou amb una incidència per davall de l’ombrall del risc extrem de contagi per Covid19. Aquest indicador ha caigut més de 120 punts des del passat divendres -dels 290 als 169 casos/100.000 habitants-, fent que el departament sanitari de la muntanya deixe d’estar en situació greu per la pandèmia. Un fet possibilitat per la caiguda en la xifra de contagis. Dels 53 totals 19 s’han registrat a Alcoi, 9 a Ibi, 7 a Castalla, 6 a Banyeres, 5 a Onil, 3 A Cocentaina, 2 a Penàguila i un unic cas més a Muro i Tibi. El cas de Benilloba és cridaner, ja que a dia de hui registra menys contagiats totals que el passat divendres, pel que no es pot saber si la població ha sumat nous positius.

Tot i a millora dels indicadors, les localitats de la muntanya alacantina han hagut de lamentar 4 noves víctimes mortals de la malaltia. Amb elles, el total de morts per coronavirus al departament de salut alcoià ascendeix a 393 persones. Xifres inferiors a les de setmanes enrere degut tant a la menor incidència de la Covid19, que ha permès que l’Hospital Verge dels Lliris registre menys de 30 pacients ingressats en planta i una UCI alleugerada respecte a setmanes anteriors.