Home Castalla El PSPV reivindica a Diputació un projecte tangible per a recuperar l’ús...

El PSPV reivindica a Diputació un projecte tangible per a recuperar l’ús al Xorret de Catí de Castalla, tancat des de 2012

1163
0
SHARE

El grup socialista a la Diputació d’Alacant ha visitat el paratge del Xorret de Catí, insistint per part de la diputada i alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, en la posada en marxa d’un projecte perquè des de la institució provincial s’active la recuperació de les instal·lacions en aquest entorn, tancades des de 2012.

Aquest dimarts, en una reunió amb Alacant Natura -societat mercantil anònima amb participació de capital a el 100% de la Diputació Provincial d’Alacant, creada per a la gestió de la Xarxa provincial d’espais naturals de la institució provincial- la pròpia diputada socialista, Irene Navarro, ha sol·licitat conèixer els diferents estudis realitzats fins a la data per a la rehabilitació i posada en marxa de les diferents instal·lacions clausurades per Diputació fa ja més de 12 d’anys.

“La nostra intenció és conèixer, després dels diferents anuncis realitzats des de la pròpia Diputació, la situació real de les instal·lacions i les diferents alternatives que es poden generar perquè les instal·lacions puguin obrir les portes de nou”, ha afirmat Navarro. I és que, des de l’any 2017, la Diputació d’Alacant ha anunciat en mitjans de comunicació la realització de diferents estudis de viabilitat i recuperació, sense que fins a la data hagi transcendit el seu contingut ni un projecte concret de l’equip de govern a la Diputació, ni de l’actual ni de l’anterior.

“Milers de veïns i veïnes amants de la natura i de l’esport passem per aquest paratge al llarg de l’any, i el que diem sempre és que és una pena que aquestes instal·lacions no estiguin a disposició de tots nosaltres. Tenim ganes de veure com el filat que impedeix l’accés desapareix i les instal·lacions prenen vida de nou”, ha apuntat. Així, segons Navarro “la resposta tant del president d’Alacant Natura i president de la Diputació, així com de el conseller delegat, ha sigut reconèixer l’existència d’un estudi sense actualitzar amb una estimació aproximada de el cost de la seva recuperació”, així com “un compromís perquè en breu es presenti un nou estudi”, segons detalla la diputada.

En aquest sentit, la socialista considera que “ja siga per la nostra visita la setmana passada i la nostra proposta de reactivació de les instal·lacions, o per voluntat de l’equip de govern, sembla que va a començar a prendre impuls l’atenció al Xorret de Catí” . Navarro també ha assenyalat que “esperem que sigui un impuls veritable i amb vocació clara d’actuar”.

En aquest sentit, la diputada considera que “la nostra intenció és que tot projecte que es posi sobre la taula contempli també l’ús hoteler, sense descartar altres possibles activitats, així com que compti amb l’assessorament d’experts en la matèria”, assenyalant que “també cal que s’escolti l’opinió de municipis com Castalla i Petrer, ja que les instal·lacions estan ubicades en els seus termes municipals”.