Home Societat Alacant Gastronòmica Solidària cuina i distribueix més de 250.000 menús entre els...

Alacant Gastronòmica Solidària cuina i distribueix més de 250.000 menús entre els col·lectius més vulnerables de la província des de l’inici de la pandèmia

721
0
SHARE

250.000 menjars, però sobretot l’esforç i la generositat de més de 1.000 voluntaris i 600 empreses per a portar esperança i tractar d’arrancar un somriure als qui pitjor l’estan passant”. Així resumeix el primer any de vida d’Alacant Gastronòmica Solidària (AGS)el seu president, Carlos Baño, qui hui, al costat del xef ‘estrela Michelín’ Ferdinando Bernardi i el mestre pastisser Paco Torreblanca, han visitat les cuines de AGS per a agrair “als #heroescondelantal el compromís i la dedicació dels quals fan possible aquesta ‘revolució solidària’ que hui elabora el menú número 250.000 des de l’inici de la pandèmia”.

Fernando Bernardi i Paco Torreblanca, dos dels referents de la gastronomia i la rebosteria alacantina que des del primer moment es van sumar al projecte, han participat hui en la creació d’un menú tan especial al costat dels voluntaris i estudiants dels cursos de formació que AGS i la Cambra d’Alacant imparteixen a joves sense formació i en risc d’exclusió social. A més, Paco Torreblanca ha elaborat un pastís commemoratiu per a celebrar amb ells aquesta fita.

Carlos *Baño ha subratllat que AGS s’ha convertit en només un any “en un moviment imparable, un projecte solidari 360°. Atenem la necessitat d’aliment de persones desfavorides i col·lectius vulnerables, i tanquem el cercle fent front a les necessitats de formació d’aquests col·lectius i en particular de joves en risc d’exclusió social facilitant-los els coneixements necessaris per a poder llaurar-se un futur laboral en el sector de l’hostaleria i restauració”.

“Comencem fa un any orientant i aprofitant els recursos de la fira Alacant Gastronòmica, davant la impossibilitat de celebrar-la, per a ajudar a les persones més vulnerables, i hui som més de 1.000 #*heroescondelantal i 600 #empresasconalma que gràcies als seus coneixements, treball i donacions mouen un engranatge capaç de cuinar uns 3.500 menús complets cada setmana, servir menjar a través de més de 30 ONGs i entitats socials i arribar a 35 municipis de la província d’Alacant”, ha relatat.

“I hem fet un pas més –ha subratllat-, perquè prompte vam entendre que aquest havia de ser un projecte integral. Per això vam posar en marxa un programa formatiu en matèria d’hostaleria i restauració orientat a les persones amb especials dificultats d’accés al mercat laboral, a través dels cursos PICE de la Cambra de Comerç. D’aquesta manera formem professionals qualificats, oferint un horitzó laboral a aquestes persones i col·laborant en la dinamització d’un sector tan colpejat per la crisi de la *Covid 19”.

En aquests cursos s’ha prioritzat a la població en major risc de vulnerabilitat per a accedir a una ocupació, com és el cas de joves sense experiència d’entre 16 i 30 anys, que estan rebent formació com a auxiliars de cuina i dependents de carnisseria.

Carlos *Baño ha posat en relleu que AGS “és i a un símbol de la solidaritat que caracteritza a la societat civil alacantina i paradigma de que lluny podem arribar quan el sector privat, les organitzacions benèfiques i les institucions remem en la mateixa direcció. Un projecte que naix del compromís amb els més vulnerables, amb la implicació absoluta i desinteressada dels professionals de l’hostaleria i la restauració”.

A l’acte han assistit els responsables de les cinc cuines de *AGS que durant el confinament van estar actives en els CDT d’Alacant, Ginés Lorente; Torrevieja, Tony Pérez Marcos; Benidorm, Santiago Dusmet; Elx, Chema García; a més dels coordinadors de les cuines situades en Ciutat de la Llum, Martín Sire i Juana García. També voluntaris que es van involucrar des del primer moment com la directora d’IFA Esther Guilabert, Cast Copete de Nou Manolín, Pascual Gómez de Salons Pascual (Almoradí), Aurora Torres de la Ferradura (Los Montesinos), Carlos Corredor de Guia Gastronòmica d’Alacant, i els voluntaris de AGS Última Hora Jesús Navarro, de Carmencita, Fidel Bernabéu de Farines L’Encarnació, Fernando Miñana de Fruites Miñana i el popular periodista i escriptor Tonino Guitián. Ens han acompanyat també els formadors dels cursos PICE de pastisseria Elisabeth Romero i Sergio Torreblanca, i els responsables de la Unitat d’Atenció a l’Immigrant de Guàrdia Civil, a més dels #heroescondelantal que han cuinat el menú especial per a commemorar els 250.000 menús d’aquesta #locurasolidaria.