Home Alcoià La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat llança la primera edició del...

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat llança la primera edició del Concurs Juvenil de Relats Breus de l’Alcoià i el Comtat

310
0
SHARE

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat llança la primera edició del Concurs Juvenil de Relats Breus de l’Alcoià i el Comtat, una iniciativa que naix de la necessitat de potenciar la creativitat de les persones joves i les aficions vinculades amb la cultura com és la literatura, alhora que es promou l’ús del valencià.

El Concurs va adreçat a joves d’entre 12 i 30 anys i té com a objectius contribuir al foment de l’ús del valencià i fomentar l’expressió artística dels joves a les comarques. es podran presentar treballs originals, inèdits, i que no hagen estat premiats en altres certàmens literaris i amb una extensió màxima de tres pàgines. La temàtica i gènere de les narracions són totalment lliures, únicament es requereix que hi haja alguna vinculació amb els pobles de les comarques.

Les candidatures es poden presentaran per correu electrònic a joventut@lamancomunitat.org, adjuntant tant la peça literària com el formulari d’inscripció inclòs a les bases del concurs. El jurat encarregat d’adjudicar els premis el constituiran Sílvia Colomer –narradora oral, membre de la Comissió de Lletres del Consell de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi i membre de la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat–, Carlos Gran –escriptor i membre de la Comissió de Lletres del Consell de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi–, Paco Esteve –filòleg, escriptor i assessor lingüístic– i Pep Jordà –membre de la Fundación Mutua Levante–.

Els premis es dividiran en dues categories determinades per edat: de 12 a 16 anys i de 17 a 30 anys. Per a cadascuna de les categories s’atorgaran un primer premi i un segon premi, amb diferents dotacions econòmiques:
• Primer premi categoria 12-16 anys: 150 € + 1 lot de llibres.
• Segon premi categoria 12-16 anys: 60 € + 1 lot de llibres.
• Primer premi categoria 17-30 anys: 200 € + 1 lot de llibres.
• Segon premi categoria 17-30 anys: 90 € + 1 lot de llibres.