Home Alcoi Ajuntament i ASJ consultaran al món fester alcoià quins actes dels Moros...

Ajuntament i ASJ consultaran al món fester alcoià quins actes dels Moros i Cristians dur a terme després d’estiu

766
0
SHARE

Aquesta mateixa setmana, la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana obria la porta a que les localitats valencianes pogueren celebrar alguns dels actes que composen les seues principals festivitats. Moros i Cristians, Fogueres o Falles podran tornar als carrers una vegada alcançada la immunitat de ramat, cosa que el Consell preveu aconseguir al mes de setembre. Una data que tant Associació Sant Jordi (ASJ) com Ajuntament d’Alcoi barallaven per a celebrar alguns actes dels Moros i Cristians.

Ara bé, les dos parts que convoquen una nova edició dels festejos d’aquest tipus més coneguts arreu del món tene clara una cosa: la Festa d’Alcoi no celebrarà els seus actes a no ser que puga ser en les condicions habituals. És a dir, no hi haura nova edició completa dels Moros i Cristians alcoians a no ser que puguen lluir en tota el seu esplendor. Cosa improbable tot i la immunitat de ramat, que encara inclourà mesures de protecció sanitària.

El que sí farà l’ASJ és convocar una assemblea per al proper 10 de juny, en la que es preguntarà l’opinió de món de la Festa alcoiana a l’hora de celebrar actes festers concrets. Pel moment no està clar quines seran les mesures de seguretat sanitària que estaran vigents al setembre, però sí que els actes principals de la Trilogia no es desenvoluparan si no és en el format tradicional.

Pel moment, els Moros i Cristians d’Alcoi no estan suspesos del calendari de 2021, tot i que és poc probable que es celebren en plenitud de condicions abans de 2022.