Home Destacats Els socialistes d’Ibi proposen a l’Ajuntament que assolisca de forma pública i...

Els socialistes d’Ibi proposen a l’Ajuntament que assolisca de forma pública i directa la construcció del nou polígon NPI-5

883
0
SHARE

La vila d’ibi és la tercera superfície industrial de la província d’Alacant, únicament superada per les dos principals ciutats: Alacant i Elx. Es tracta del principal node industrial de l’interior provincial, fet que li ha atorgat a la vila joguetera la capacitat per a poder produir pràcticament de tot degut a la diversitat del seu teixit industrial. No obstant, la població busca des de fa anys ampliar la seua superfície industrial per a abastir la demanda existent, tant de noves empreses com d’ampliació de les actuals.

El projecte porta anys a l’espera d’activar-se tot i haver sigut dividit en 3 fases per a agilitzar el procés. La darrera novetat en el cas -que data del mes d’octubre de 2020- establia que seria el propi Consistori qui executaria els treballs, cosa que pel moment encara no ha ocorregut. D’ací que el principal grup de l’oposició, el PSPV, haja presentat per registre una proposta a l’equip de govern.

Es tracta d’un règim diferent de gestió del sòl, que passaria per que l’Ajuntament d’Ibi adquirira directament els terrenys i executara les urbanitzacions pertinents. Posteriorment, vendria el sòl al preu taxat dins del que els socialistes consideren com una forma d’accelerar el procés. Aquesta mesura, segons el portaveu del PSPV a Ibi, evitaria l’especulació amb el preu i la superfície del nou terreny industrial, quepreveu abastar 1 milió de m2.

Els socialistes portaran la moció a l’Ajuntament, a qui demanen que accelere el procés després d’haver detectat la fuita d’algunes empreses locals a les poblacions del voltant, que sí disposen de superfície industrial de forma immediata.