Home Cocentaina Col·lectiu-Compromís considera insuficient que sols s’actue en un polígon industrial de Cocentaina

Col·lectiu-Compromís considera insuficient que sols s’actue en un polígon industrial de Cocentaina

643
0
SHARE

El Col·lectiu 03820-Compromís ha considerat insuficient que l’Ajuntament de Cocentaina presente sols un projecte d’un polígon industrial per a les ajudes de l’IVACE de la Conselleria d’Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana.

El portaveu de la formació, Jordi Pla, ha explicat que “és insuficient que sols s’actue en un polígon. Sols s’actua en un polígon dels cinc que tenim en Cocentaina. L’equip de govern deixa fora al polígon de l’Alcudia, el de les Jovades, la Llaona i els Algars-Gormaig. És incomprensible. Sols té una explicació: la falta de planificació i no saber què fer amb els polígons.”

Pla recorda que al febrer del 2016, el Col·lectiu-Compromís va presentar una moció a l’Ajuntament de Cocentaina, que fou aprovada per unanimitat, en què s’acordava els següent:

“PRIMER.- Instar a l’Ajuntament de Cocentaina a la creació d’un equip transversal de tècnics municipals amb la funció de desenvolupar la redacció dels projectes de millora per als polígons industrials per a concórrer, quan siguen publicades, a les ajudes de la Conselleria d’Economia Sostenible.

SEGON.- Instar a l’Ajuntament de Cocentaina a la creació d’una metodologia de treball a través de l’Agenda 21 que incloga reunions amb els diferents actors involucrats i el seguiment per part dels representants dels grups municipals.

 TERCER.- Comptar amb les aportacions del document SÒL INDUSTRIAL DE QUALITAT elaborat per la Plataforma per la Reindustrialització Territorial a l’hora de desenvolupar la redacció dels projectes de millora per als polígons industrials, amb la intenció que els tècnics municipals ho puguen millorar i adaptar a les necessitats de Cocentaina.

QUART.- Elaborar un estudi ampli, més enllà de concórrer a les ajudes de la Conselleria d’Economia Sostenible, que visualitze l’estat real de les zones industrials de Cocentaina per planificar la reparació  i modernització per tal de resoldre les carències detectades.”

“No s’ha fet res de la moció que vam presentar i es va aprovar. Demanem consens i planificació per a fer millores en els polígons. No es pot anar a última hora i deixar-se quatre polígons fora de les ajudes. Perdem oportunitats. És l’equip de govern amb més alliberats que mai i continuem perdent oportunitats”,remarca Pla.

Cal recordar que aquestes ajudes subvencionaven fins 200.000€ per polígon industrial i es publiquen cada any.