Home Alcoi L’EDITADONA ALCOI 2022 torna amb les Bambuneres

L’EDITADONA ALCOI 2022 torna amb les Bambuneres

312
0
SHARE

La tercera edició d’Editadona Alcoi, un projecte d’edició col·laborativa de l’enciclopèdia Viquipèdia plantejat per a disminuir la subrepresentació de les dones a internet, se centrarà en les dones treballadores a la industria del paper a Alcoi. S’iniciarà el 3 de març a les 12.30 h amb una sessió formativa en la que participarà Francesc Fort, voluntari d’Amical Wikimedia i finalitzarà amb la Viquimarató (marató d’edició de la Viquipèdia) del dissabte 12 de març a les 10.30 h.

L’associació cultural La Teixidora, en col·laboració amb la UPV Campus d’Alcoi, el Col·lectiu 8 de març, CAEHA, la Coordinadora pel valencià de l’Alcoià i Comtat, LGTBI Mariola, Fonèvol, Centre Cultural Ovidi Montllor ACPV i el Club d’Amigues i Amics de la UNESCO, s’ha organitzat una nova edició de l’Editadona. És un projecte en el que es treballa conjuntament per a crear i revisar contingut de la Viquipèdia des d’un punt de vista feminista, amb l’objectiu de disminuir la subrepresentació de les dones a la xarxa i augmentar la seua presència tant en contingut, participació i perspectiva, com també el coneixement de les seues aportacions.

Actualment hi ha una gran subrepresentació de dones a la Viquipèdia, de fet, de tots els articles que parlen de personalitats de l’Alcoià i Comtat, sols un 6% són dones. En paraules d’Edurne Vaello, una de les organitzadores “Si ningú parla de nosaltres, no estem. Són moltes les dones a les nostres comarques que no apareixen a la història o que han estat silenciades. Escriptores, músics, arquitectes, treballadores, polítiques, dones combatives o represaliades no formen part de la història i cal que eliminem aquest esbiaix de gènere. Ara disposem d’eines que hem d’aprofitar, com per exemple la Viquipèdia, una enciclopedia en línea lliure, editada col·laborativament i en contínua revisió, on entre totes podem generar contingut.”