Home Agres La Diputació d’Alacant destina 4 milions d’euros per a ajudar els ajuntaments...

La Diputació d’Alacant destina 4 milions d’euros per a ajudar els ajuntaments a fer front a la crisi energètica

354
0
SHARE

La Diputació d’Alacant mobilitzarà quatre milions d’euros per ajudar els ajuntaments de la província a fer front a la crisi energètica que afecta el país. Amb aquest fi, executarà actuacions i obres que afavorisquen l’estalvi i propicien la sostenibilitat energètica als municipis. Així mateix, activarà una nova línia de subvencions adreçada als consistoris més petits per minimitzar l’impacte econòmic de la pujada dels preus de l’energia i els combustibles a les instal·lacions públiques municipals.

Javier Gutiérrez, Diputat d’Assistència a Municipis, ha assenyalat que “amb aquestes noves subvencions de més de quatre milions, des de la diputació tornem a demostrar una vegada més que reaccionem amb rapidesa, flexibilitat, proximitat i sensibilitat amb els ajuntaments alacantins que més ho necessiten per ajudar-los a fer front a les noves dificultats que és plantegen amb l’increment del cost de l’energia”.

Subvenció als gastos energètics 

Dos milions seran distribuïts per l’Àrea d’Assistència a Municipis per cobrir costos d’electricitat, gas i carburants, exceptuant-ne els derivats d’enllumenat públic. Les quanties albergaran des de 13.000 fins a 30.000 euros i afectarà a 104 minicipis que alberguen menys de 10.000 habitants. Els criteris de distribució tindran en compte la població censada i densitat, la superfície o el nombre de pedanies.

Gutiérrez ha defensat que “aquest esforç extraordinari, que es suma als que ja s’han fet des de la diputació per pal·liar els efectes de fenòmens meteorològics com la DANA i el GLÒRIA o de la mateixa pandèmia, confirma la nostra capacitat de reacció amb la vista posada en minimitzar l’impacte econòmic d’aquest nou revés que està reduint els recursos de les administracions més vulnerables i properes al ciutadà”.

Estalvi energètic i sostenibilitat

Els altres dos milions seran invertits per l’Àrea de Medi Ambient en desenvolupar accions encaminades a afavorir la sostenibilitat, l’eficiència i l’estalvi energètic. 1,6 milions d’ells serán destinats a projectes com la creació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics , instal·lació de plaques fotovoltaiques per a autoconsum, renovació dels sistemes d’enllumenat públic o la realització d’obres de millora del comportament tèrmic dels edificis municipals. Els municipis beneficiats serán Agres, Benilloba, Castalla, Fageca, Gaianes, Ibi, L’Orxa i Tibi i altres 21 localitats d´altres comarques de la provincia.

Els 442.000 euros restants aniran destinats a ajudar 36 ajuntaments del territori a elaborar estudis relacionats amb la sostenibilitat energètica municipal. Dels municipis de la zona de la muntanya, Banyeres i Cocentaina rebran nous Plans de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), ia Alfafara, Almudaina, Gorga, L’Orxa i Planes es realitzaran estudis per al desenvolupament i implementació de Comunitats Energètiques Locals ( CEL).