Home Castalla La Generalitat i la Diputació colaboren per dur a terme un projecte...

La Generalitat i la Diputació colaboren per dur a terme un projecte turístic al Xorret de Catí de Castalla

470
0
SHARE

La conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha donat llum verda al Pla Director de Xorret de Catí de la Diputació d’Alacant amb l’objectiu de convertir aquest espai natural en un pol d’atracció del turisme d’interior. El projecte requereix un pressupost estimat de 5 milions i mig d’euros entre el 2023 i el 2025, per la qual cosa, la Generalitat ha sol·licitat fons europeus Next Generation.

A més, la Diputació també invertirà entre dos i tres milions d’euros de fons propis per a la revaloració arquitectònica de l’antic hotel de Xorret de Catí, incidint en aspectes com l’accessibilitat i l’eficiència energètica.

La consellera ha destacat el consens assolit per al disseny i desenvolupament del projecte, així com l’interès i la bona feina de la institució província per garantir que es compleix la normativa ambiental en tot moment, També ha explicat que després de l’anàlisi realitzat no hi havia cap problema per desenvolupar aquest projecte plantejat per la Diputació.

Mollà també ha valorat que la Diputació sàpiga aprofitar qualsevol oportunitat que es pose damunt de la taula per desenvolupar-lo de manera ràpida i efectiva. Aquest projecte és la mostra de com ha de ser la col·laboració entre administracions i de com als espais naturals es poden combinar interessos mediambientals, socials i econòmics des del respecte.

La diputació ha agraït la prioritat que la Generalitat ha donat a aquest pla provincial dissenyat per dinamitzar el turisme actiu i sostenible i preservar-ne l’entorn natural. La seva prioritat ha estat fonamental per poder continuar treballant de manera paral·lela.