Home Destacats La superfície arrasada per les flames a l’incendi de la Vall d’Ebo...

La superfície arrasada per les flames a l’incendi de la Vall d’Ebo supera ja les 9.500 hectàrees

1740
0
SHARE
El foc a la Vall d'Ebo, en una instantània d'aquesta mateixa matinada de dimarts.

Continua actiu i fora de control l’incendi forestal que afecta a tota la Vall d’Ebo, una zona limítrof amb les comarques de la muntanya alacantina, bàsicament la del Comtat. El foc, iniciat el passat dissabte a causa d’un llamp durant l’episodi de forts vents registrat a tota la província, segueix actiu en la seua quarta jornada. La superfície total que ja ha sigut past de les flames supera les 9.500 hectàrees ¡ afecta a un perímetre total de més de 65 quilòmetres.

Les elevades temperatures i el terreny escarpat fan difícil la tasca dels mitjans d’extinció desplaçats a la zona, i que pertanyen tant als Bombers de la Diputació d’Alacant com a les Brigades Forestals de Generalitat i efectius provinents d’altres regions. Tots ells -en torn a 300 efectius- lluiten sense descans contra les flames amb el suport d’una trentena de mitjans aeris.

Centenars de veïns de les localitats de Fageca, Famorca, Tollos, Beniaia, Vall d’Alcalà o Margarida segueixen desallotjats de les seues llars davant l’avanç del foc, encara descontrolat. Hi han vàries carreteres tallades i el fum que deixa darrere seu la combustió dels boscos de Diània està arribant ja a les Illes Balears, en el que és el pitjor incendi de la darrera dècada a l’interior de la província d’Alacant.

Prevenir el foc

No són poques les veus que, des de fa ja anys, venen alertant de l’abandonament de l’àmbit rural i els perills que comporta per a la conservació dels seus paratges. El despoblament d’aquestes àrees i l’abandonament dels seus usos tradicionals suposen el caldo de cultiu perfecte per a un augment exponencial del risc d’incendis. Cosa que ha quedat, de nou i lamentablement, ben palesa.