Home Alcoià La Diputació d’Alacant impulsa amb 260.000 euros activitats adreçades a residents internacionals...

La Diputació d’Alacant impulsa amb 260.000 euros activitats adreçades a residents internacionals de la província

0
SHARE
Carlos Mazón, President de la Diputació, y Juan de Dios Navarro, Diputat de Residents Internacionals.
Carlos Mazón, President de la Diputació, y Juan de Dios Navarro, Diputat de Residents Internacionals.

Un total de 93 municipis de la província es beneficiaran aquest any de la convocatòria d’ajuts impulsats per la Diputació d’Alacant per col·laborar, amb 260.0000 euros, en el desenvolupament de projectes, programes i activitats en matèria de residents internacionals.

Entre alguns projectes que rebran part de l’ajuda hi ha cursos de castellà, campanyes d’empadronament, jornades de convivències destinades a facilitar la integració, tallers de promoció laboral i de sensibilització, assistència i traducció, així com serveis d’atenció sociojurídica o activitats culturals.

Carlos Mazón, president de la Diputació, puntualitza que “en els darrers anys ha augmentat la demanda d’aquest tipus de projectes i més del 21% de la població de la província són ciutadans internacionals per als quals és important tenir coneixement de l’idioma, qüestions legals, jurídiques o laborals que els pertoquen per facilitar-ne la integració”.

Distrubució de les ajudes

La distribució de les ajudes repartirà 43.270 euros a la zona de Muntanya entre els municipis d’Agres, Alcoi, L’Alqueria d’Asnar, Banyeres de Mariola, Benasau, Beniarrés, Castalla, Cocentaina, Fageca, Famorca, Gaianes, Muro d’Alcoi, Onil, L’Orxa, Planes i Tibi.

A més també seran destinats 20.400 euros a la comarca de L’Alacantí, 76.286 euros al Baix Segura, 49.901 euros a la Marina Alta, 35.162 euros a la Marina Baixa i, finalment, al voltant de 34.900 euros a la zona del Vinalopó.