Home Alcoi FACPYME reivindica l’essencialitat del comerç de proximitat i la seva fortalesa com...

FACPYME reivindica l’essencialitat del comerç de proximitat i la seva fortalesa com a motor social i econòmic de la província d’Alacant

377
0
SHARE
Gala de lliurament de premis FACPYME.
Gala de lliurament de premis FACPYME.

La Federació de Comerç i Pimes de la província d’Alacant (FACPYME) ha lliurat hui els II Premis FACPYME ‘Comerç en Moviment’ a 10 establiments de la província pel seu dinamisme, esforç, trajectòria empresarial i compromís amb el territori. Els comerços premiats de les nostres comarques són ‘Confiteria Agulló’ de Cocentaina al Comtat i ‘Mos delicat’ d’Alcoi a l’Alcoià d’entre les 50 candidatures presentades per les diferents associacions integrades. A més s’ha atorgat una menció especial de Mercat Provincial al de la Zona Nord Alcoi.

Carlos Baño, President de FACPYME, ha incidit en la situació crítica que han travessat i que segueix travessant el comerç en els darrers temps i que se segueix patint a conseqüència d’“una inflació desbocada que ja està afectant el consum, la desmesurada i abusiva pujada del preu de la llum o el gas, i l’increment del cost de les matèries primeres que afecta tots els nivells i tots els sectors, també el comerç”. A més, ha assenyalat que si alguna cosa defineix els comerciants de la província d’Alacant, “és precisament la seua fortalesa, la seua empenta i la seua valentia”.

En any i mig FACPYME ha crescut un 60%, comptant actualment amb 49 associacions i representant més de 12.000 empreses de la província. Baño ha subratllat que el comerç és el primer sector en termes d’ocupació, amb 136.000 persones a la província d’Alacant, 391.000 a la Comunitat Valenciana i més de 3,3 milions de llocs de treball a Espanya que representen el 13% de la nostra economia , però recalca que milers de comerços s’han vist obligats a tancar.

D’altra banda, el president ha tancat el discurs anunciant que deixa la presidència “amb la consciència de la feina ben feta i amb la confiança absoluta en l’equip que hem conformat aquest temps”. Baño reitera que “ens hem posicionat de manera sòlida i eficaç com el moviment associatiu més potent en defensa del comerç de la província davant de les institucions” i afegeix que “aquest moviment defensa amb orgull que el comerç local és de confiança, és el que et dona la solució, que t’assessora, que et dona tots els avantatges i facilitats, on pots anar, tocar i contrastar”.