Home Destacats Ibi organitza un seguit d’activitats en commemoració pel Dia Internacional de l’Eliminació...

Ibi organitza un seguit d’activitats en commemoració pel Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones

442
0
SHARE
Cartell promocional de la campanya local del 25N d'Ibi.
Cartell promocional de la campanya local del 25N d'Ibi.

L’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ibi, en commemoració pel Dia Internacional de l´Eliminació de la Violència contra les Dones, organitza un programa d’activitats que abasta tot el mes. Per començar, ja està en marxa el II Certamen a Tik Tok de vídeos “Rodant per la Igualtat i contra la violència de gènere”, perquè els joves s’hi consciencien i presenten les seues propostes, la data màxima de les quals és el 21 de novembre. A més, dimecres 23 de novembre es reuneix la Taula Local de Coordinació en Matèria de Violència de Gènere.

El mateix divendres 25 de novembre, a les 13:00 h, tindrà lloc a la porta de l’Ajuntament la lectura del Manifest Institucional contra la Violència cap a les Dones, així com la representació de l’obra de teatre “Nora, casa de Nines d’Henrik Ibsen” al Centre Cultural Salvador Miró, amb entrada lliure. A la plaça 25N (av. Joan Carles I), es farà al migdia un homenatge per a totes les dones víctimes de violència masclista aquest 2022, i a les 19:30 h, una concentració a la plaça per fer un acte de repulsa, uns minuts de silenci i una lectura de manifest.

Així mateix, s’instal·laran dos panells de recollida d’informació perquè la ciutadania puga opinar sobre què és o no la violència de gènere. Una altra activitat en què participar serà la de “De portes per a dins”, de la companyia de Teatre i Marta Engix el dissabte 26 a la plaça de la Palla, el dissabte 26 de novembre, de 12:00 ha 14:00 h, i el públic a qui va orientat és al de més de 14 anys. En cas de pluja o inclemència meteorològica, tindrà lloc al Centre Social Carme Garrigós.

També el dissabte 26 de novembre, es durà a terme el Taller de Mesura Preventives d’Autoprotecció per a la Dona, a la sala tatami, del Poliesportiu Municipal. Hi ha dues opcions d’horari, o bé de matí, de 10:00 ha 12:30, o bé per la vesprada, de 16:00 a 18.30, impartides ambdues per Fina Reche, de Sambo Defensa Personal. Pels dies 28 i 29 de novembre i 1, 2, 7, 12, 14 i 15 de desembre es té prevista la realització del taller “I jo, quin tipus d’home vull ser? Masculinitats, violència de gènere i adolescent” adreçats a alumnes de 4t de l’ESO. Per inscriure’s a les activitats anteriors cal acudir al Centre Social Carme Garrigós o trucar al 965554611.