Home Alcoi El PPCV alerta del dèficit de profesionales en l’Hospital d’Alcoi y demana...

El PPCV alerta del dèficit de profesionales en l’Hospital d’Alcoi y demana incentius per ocupar les places de difícil cobertura

0
SHARE

Fernando Pastor, Diputat autonòmic del PPCV a les Corts, ha alertat del dèficit de professionals a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi i ha demanat al conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, “un pla d’incentius per ocupar les places de difícil cobertura”.

“El problema no és només la manca de creació de places, sinó fer que les existents siguen atractives perquè siguen cobertes. L’Hospital Verge dels Lliris competeix amb hospitals de referència com la Fe o el General d’Alacant que són més interessants per als professionals sanitaris i si no es posa remei la situació només pot empitjorar”, ha explicat el diputat.

Així, el diputat ha instat el conseller a “explorar alternatives per fomentar la cobertura de places” i ha indicat que “a Galícia es va aprovar el mes passat una llei dirigida a l’adopció de mesures extraordinàries per impulsar la provisió de llocs de difícil cobertura a la qual s’estableix una triple puntuació per cobrir aquests llocs”. “Si s’ha fet a altres llocs es pot fer ací i el conseller hauria de prendre nota i estudiar totes les possibilitats per atraure professionals a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi”, ha assenyalat.

Propostes de solució de PPCV

Fernando Pastor ha indicat que una possible solució “implicaria incentivar aquestes places perquè curricularment tinguen algun tipus de gratificació i altres incentius que podrien ser de caràcter econòmic”. “Mentre els responsables de Conselleria no doten amb atractius i incentius les places que s’ofereixen al Mare de Déu dels Lliris seguirem amb problemes”, ha manifestat.

Finalment, el diputat ha anunciat que el Grup Parlamentari Popular a les Corts registrarà una Proposició no de Llei (PNL) per aconseguir el nombre més gran de suports per part de la resta de grups parlamentaris.