Home Alcoià Els ecoparcs del Consorci Terra aconsegueixen recuperar més d’1.084.000 kg de residus...

Els ecoparcs del Consorci Terra aconsegueixen recuperar més d’1.084.000 kg de residus per a la seua valorització

429
0
SHARE
Ecoparc móvil del Consorci Terra en Muro d'Alcoi.
Ecoparc móvil del Consorci Terra en Muro d'Alcoi.

La Xarxa d’Ecoparcs del Consorci Terra, que va iniciar el seu camí l’1 de juliol passat, ha aconseguit recuperar 1.084.989 kg de residus per a la seua valorització en només quatre mesos. A més, ja compta amb 9.282 usuaris registrats, dels quals 8.636 corresponen a ciutadania en general i 646 a empreses dels 37 municipis de les comarques del Comtat, l’Alacantí i l’Alcoià que formen l’entitat, a més de registrar-se 20.677 visites a la xarxa, sumades tant les realitzades als ecoparcs fixos com als mòbils.

La presidenta del Consorci i alcaldessa de Xixona, Isabel López, ha destacat que “estem encara en el període de transició i millorant el servei dia rere dia, però la veritat és que els veïns i veïnes han respost molt bé perquè cada cop estem tots més conscienciats sobre la importància que hem d’apostar per l’economia circular i la sostenibilitat per complir els objectius de l’Agenda 2030”. Els residus més dipositats han estat els de construcció i demolició, poda, metalls i residus d’aparells elèctrics i electrònics. Aquests i altres residus entraran a la cadena de reciclatge transformant-se en recursos.

D’altra banda, s’han dut a terme les actuacions per al control d’accés i la instal·lació de càmeres de seguretat als tres ecoparcs fixos. Aquest sistema informàtic dotarà la Xarxa d’Ecoparcs d’un control més gran de les entrades i sortides dels usuaris i permetrà registrar el residu per tipologia, pes i volum d’aquest. D’aquesta manera, s’obtenen dades de tots els residus dipositats tant als ecoparcs fixos com als mòbils.

El sistema informàtic està compost per un programari on es carreguen totes les dades d’entrada de residus, tipologia, persona que el diposita, així com tota la informació general relativa a la gestió de residus als ecoparcs. Els ecoparcs informatitzats també compten amb un tòtem on la ciutadania pot introduir, amb l’ajuda de personal de l’ecoparc, tota la informació sobre la seua aportació de residus.