Home Alcoi Un estudi de la Cambra de Comerç localitza 134 hectàrees de sòl...

Un estudi de la Cambra de Comerç localitza 134 hectàrees de sòl industrial junt a l’autovia entre Alcoi i Ibi

0
SHARE

El passat mes de maig, el plenari de la ciutat d’Alcoi es comprometia a buscar superfície industrial en el terme municipal a proposta del PP. Ha sigut la Cambra de Comerç d’Alcoi la que ha dut endavant un informe amb la finalitat d’ubicar a la ciutat en el mapa de poblacions valencianes que poden acollir a empreses. Una realitat que està donant-se dia a dia a la Comunitat i de la que no vol alienar-se Alcoi, tot i els problemes per a crear sòl degut a la seua orografia.

L’estudi de la Cambra ha detectat una superfície de 134 hectàrees sobre les que ubicar indústria, però del segle XXI. Això suposa que haurà de ser sostenible i tindre en compte el factor mediambiental, per a evitar el que ja va ocórrer amb l’ATE d’Alcoinnova. Tot degut a que la zona que proposa la Cambra de Comerç s’ubica al costat de l’autovia en direcció a Alacant, prop del terme municipal d’Ibi.

Zona amb protecció ambiental

Es tracta d’una zona que, com Alcoinnova, també està protegida. De fet, la seua ubicació no dista massa de la que hauria albergat l’ATE de La Española. No obstant, des de l’Ajuntament d’Alcoi donaran trasllat a Direcció General d’Urbanisme de la Generalitat Valenciana per a que avalue la idoneïtat d’aquesta ubicació per a albergar indústria. Es tracta d’una superfície que no està inclosa en el PGOU que ultima l’Ajuntament, que sí comprén sòl indiustrial a Pagos i El Clérigo.