Home Alcoi Festa i societat alcoianes s’uneixen per a oferir aliments frescs a les...

Festa i societat alcoianes s’uneixen per a oferir aliments frescs a les famílies vulnerables de la ciutat

527
0
SHARE

Des de la crisi econòmica derivada de la fallida de bancs i fons especulatius del 2008 que la societat no ha recuperat els nivells de benestar de que gaudia abans d’eixa data. Una conseqüència directa de les mesures imposades per les administracions en clau d’austeritat per a superar la situació. Però no destinar fons a despesa social no sols va orientar la despesa cap a un rescat bancari multimilionari i pagat pels contribuents que no ha sigut tornat encara. També va condemnar a milers de persones a viure per davall del llindar de la pobresa.

L’efecte directe d’aquelles polítiques encara és palpable a dia de hui en forma de centenars de persones que han d’acudir a la beneficència per a poder sobreviure a cada localitat. En Alcoi, Creu Roja n’atén a unes 200 mensualment, a les que ofereix vals que poden intercanviar per aliments al Mercat de Sant Roc. Un fet possible gràcies a la col·laboració econòmica del Rotary Club Font Roja i a la que ara s’ha afegit l’esquadra especial de la Filà Ligeros.

Recuperació dels sainets

L’aportació del món de la Festa per a ajudar als més desafavorits de la ciutat es centra en la recaptació de fons. Es durà a terme mitjançant la venda d’un llibre de sainets en el qual col·labora l’escriptor i guionista alcoià Miquel Peidro. Amb el que es recapte es pretén finançar més vals per a aliments frescs dels que puguen beneficiar-se les 200 famílies ateses a Alcoi per Creu Roja.

Aquesta iniciativa és una nova mostra de la solidaritat de la que fa gala la ciutat d’Alcoi com a un dels punts fonamentals de la seua idiosincràsia.