Home Destacats Onil reconeix amb al nomenament com a Fill Predilecte de la localitat...

Onil reconeix amb al nomenament com a Fill Predilecte de la localitat al tres voltes atleta olímpic Javier Arques

714
0
SHARE
Cartell que anuncia l'acte de nomenament com a Fill Predilecte d'Onil per a Javier Arques.

El plenari celebrat aquest divendres 17 de febrer a l’Ajuntament d’Onil ha aprovat per unanimitat -tal i com resa l’ordenança municipal- atorgar el màxim reconeixement municipal a un dels noms il·lustres de l’esport colivenc. Es tracta de Javier Arques, qui fou el principal referent de la velocitat dins l’atletisme a nivell nacional. L’acte oficial de nomenament i l’entrega del reconeixement tindrà lloc aquest dissabte 18 de febrer al Palau del Marquès de Dosi Aigües de la vila de les nines.

El guardó per a Javier Arques ve a honorar una carrera esportiva en la que l’atleta colivenc va ostentar el rècord nacional dels 100 metres llisos -prova reina de l’atletisme a nivell muindial- durant una dècada. Fou al 1986, dos anys després de que disputara els seus primers Jocs Olímpics a Los Àngeles’84. Posteriorment repetiria en Seul’88 i en Barcelona’92.

Arques va ser, a més, 6 vegades campió d’Espanya a l’aire lliure en els 100m i 8 en pista coberta en els 60 metres llisos. El seu rècord de victòries en aquesta darrera prova encara es manté vigent. A més, fou reconegut per la Diputació d’Alacant com a millor esportista de la província en dos ocasions: 1980 i 1985.

Després de la seua retirada es va llicenciar en Dret, i a dia de hui ostenta el seu propi despatx d’advocats i és membre del Tribunal Espanyol d’Arbitratge Esportiu. El primer homenatge que li va retre la seua localitat va ser posar-li el seu nom a la pista d’atletisme municipal, on s’han forjat els grans noms de l’atletisme colivenc.

Primer d’una llarga llista d’atletes colivencs

Javier Arques fou un dels primers exemple de la ja llarga llista d’atletes de renom nascuts a Onil. Una estela que, posteriorment, han seguit noms com Salva Vila -olímpic en Atlanta’96-, Eusebio Càceres -olímpic en Londres’12 i Tòquio’20-, Jorge Ureña -olímpic en Tòquio’20- i els mundialistes en trail Andreu Blanes i Antonio Martínez. A ells cal sumar tot un rosari de campions nacionals i integrants de la selecció nacional d’orientació que ha aportat el Centre Esportiu Colivenc.

tvA oferirà en directe l’esdeveniment.