Home Alcoi El Campus d’Alcoi de la UPV aborda la sostenibilitat amb ponències de...

El Campus d’Alcoi de la UPV aborda la sostenibilitat amb ponències de la mà d’experts de nivell internacional

0
SHARE
Inauguració de les jornades que han tingut lloc al Campus d'Alcoi de la UPV.

La Càtedra Alcoi Ciutat del Coneixement ha celebrat la jornada ‘Alcoi: Una Ciutat amb els ulls de la sostenibilitat’, una cita gratuïta i oberta a tota la ciutadania que ha reunit experts de primer nivell, professorat, estudiants i públic general per debatre, explorar i compartir coneixements sobre el present i futur sostenible de les ciutats.

El Saló de Graus Roberto García Payá ha acollit les ponències en què han acudit assistents de diferents municipis de les províncies d’Alacant i València. La jornada ha començat a l’Ajuntament d’Alcoi, on han fet una visita guiada per la ciutat que ha permès descobrir l’urbanisme, el patrimoni i els reptes ambientals d’Alcoi des d’una mirada sostenible i crítica.

Ja de vesprada, les activitats han estat traslladades al Saló de Graus de l’Edifici Carbonell, al Campus d’Alcoi de la UPV, on s’ha desenvolupat un cicle de ponències amb veus destacades en sostenibilitat, ciència ambiental i economia ecològica. El professor Antonio Giménez Morera, ha coordinat la jornada i ha presentat oficialment la Càtedra Alcoi Ciutat del Coneixement, impulsada per la UPV i l’Ajuntament d’Alcoi per generar espais de pensament, debat i innovació al voltant dels grans reptes urbans del segle XXI.

Ponències

A la inauguració també han estat presents el Director del Campus, Pau Bernabeu, i Álex Cerradelo, Vicealcalde d’Alcoi. La investigadora neerlandesa Saskia Deborah Keesstra (Wageningen University and Research) ha abordat ‘Els reptes de la sostenibilitat a la Unió Europea’, posant sobre la taula l’impacte de l’ús del sòl, el canvi climàtic i la gestió de recursos en un context global cada cop més tensionat.

El catedràtic Artemi Cerdà (Universitat de València) ha ofert una ponència crítica sobre els problemes ambientals que afecten l’agricultura mediterrània, com l’erosió, la desertificació i la pèrdua de biodiversitat agrícola. Finalment, l’ecòleg Fernando Valladares (CSIC) ha tancat el cicle amb una poderosa reflexió titulada ‘La recivilització. Els reptes del planeta’, en què ha apel·lat a la transformació cultural, social i política com a via per fer front als desafiaments futurs.

La jornada ha conclòs en un ambient participatiu i enriquidor, i ha deixat clara la necessitat de continuar generant espais de divulgació i debat com aquest.