Home Alcoi Un estudiant del Campus d’Alcoi de la UPV dissenya mobiliari urbà respectuós...

Un estudiant del Campus d’Alcoi de la UPV dissenya mobiliari urbà respectuós amb el medi ambient

510
0
SHARE
Moment del lliurament premi

El grup de Generació Espontània, Prunus Lab, i l’organització sense ànim de lucre, Plàstic Preciós La Safor, han organitzat el concurs ‘Alcoi Preciós’. L’estudiant Joaquin Gil Escobedo, natural d’Oriola, ha guanyat el premi d’aquesta primera edició del concurs que té com a finalitat conscienciar activament sobre la situació actual que envolta als plàstics.

El projecte de Joaquín Gil, estudiant del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes, ha sigut el disseny i construcció de mobiliari urbà a partir de dos taulers de plàstic reciclat. Concretament es tracta d’un banc urbà i el seu valor afegit està en el seu respecte pel medi ambient pel fet que permet un fàcil apilament després de l’obtenció de les peces del tauler. Aquest fàcil apilament permet una millor organització en el transport pel que en menys viatges permet transportar més quantitat.

Tal com explica el creador d’aquest mobiliari sostenible, un altre aspecte a destacar és que “no pesa massa” pel que es podria utilitzar tant com mobiliari urbà, com per a esdeveniments ocasionals que requereixen d’un desmuntatge ràpid i fàcil transport. Joaquín Gil també destaca el “màxim aprofitament dels taulers i de la matèria primera”. La característica que considera més important és el seu material, el plàstic reciclat, amb el qual mitjançant diferents processos es formen els taulers que donen forma al banc final.

El lliurament del reconeixement s’ha celebrat en el despatx de Direcció. Han assistit el premiat, el director del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), Pau Bernabeu; Vicent Pellicer, soci fundador de Plàstic Preciós la Safor; Miguel Valderrama, dissenyador de producte en Plàstic Preciós la Safor; i els integrants de Prunus Lab, Ana Larios de Medrano, Pau Moltó i Paula Pérez.

Concurs ‘Alcoi Preciós’

Aquest concurs ha anat dirigit a l’alumnat de la UPV i l’EASD Alcoi. Té la finalitat de conscienciar activament sobre la situació actual que embolica als plàstics.

El concurs ha consistit a presentar una proposta d’un element de mobiliari urbà (banc o taula de pícnic) per a la seua posterior producció en plàstic reciclat.

Prunus Lab

El grup de Generació Espontània, Prunus Lab, és un dels organitzadors d’aquest concurs. El principal objectiu de Prunus Lab és promoure l’ecodisseny i l’economia circular a través de diferents projectes, ja siga col·laborant amb empreses o bé participant en diferents concursos al llarg del curs, i conéixer més sobre el que són les Smart Cities i metodologies per a tindre en compte la sostenibilitat en els projectes