Home Alcoià ‘A Menjar Sa’ ensenya hàbits de vida saludables a 4.300 escolars de...

‘A Menjar Sa’ ensenya hàbits de vida saludables a 4.300 escolars de 18 centres de la muntanya

1261
0
SHARE

Fins a 18 centres de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla participen en la campanya ‘A menjar sa’ que fomenta l’alimentació saludable, de proximitat i sostenible entre els més menuts. Més de 4.300 escolars de la muntanya participen d’aquesta iniciativa que busca garantir una millor salut per als menuts cara al futur en centres d’Alcoi, Ibi, Cocentaina, Muro, Castalla, Onil, Banyeres, Tibi, Benilloba, l’Orxa i Planes.

Un dels grans problemes als que s’enfronten les noves generacions a tots els països del primer món és la sobrealimentació. Si a aquesta realitat se li suma la cada vegada més sedentària vida que porten els joves, el resultat no és altre que un augment del sobrepès i l’obesitat, que ja des de fa anys ve produint-se. L’augment del nombre de persones amb aquest problema de salut és relativament fàcil de reduir a base de menjar equilibrat i saludable i de la pràctica amb regularitat d’un poc d’exercici físic.

Precisament aquests dos conceptes són els que fa arribar l’Institut Valencià d’Investigació i Formació Agroambiental, Ivifa, a escolars de tot el País Valencià. Es tracta de la campanya ‘A menjar sa’, una campanya que ja s’ha anat produint en els darrers cursos als centres educatius valencians. En el cas de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, la iniciativa arriba a fins a 18 centres que alberguen més de 4.300 escolars. A tots ells se’ls tracta de fer entendre la necessitat de menjar saludablement per a tindre una vida plena, sana i activa a base de fruites, hortalisses i lactis.

La campanya no només té l’objectiu de fomentar els hàbits saludables en quant al menjar dels més menuts, sinó que també busca que siguen conscients de les millores mediambientals i socials que pot aportar el consum de productes de proximitat, ecològics i sostenibles. ‘A menjar sa’ inclou la programació de visites a empreses alimentàries sostenibles i explotacions agràries, xerrades per als integrants de les Ampes i tallers d’alimentació als centres escolars. Tot acompanyat del repartiment de productes saludables entre els centres que participen en la iniciativa.

La campanya tracta de garantir que les futures generacions estiguin més lligades a la salut i el medi ambient per a evitar problemes com l’obesitat ja des de ben menuts.