Home Cocentaina A revisió les xifres de violència de gènere de Cocentaina

A revisió les xifres de violència de gènere de Cocentaina

958
0
SHARE

L’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, es reunia amb Modes Salazar, cap de la Unitat de Violència sobre la Dona de la Subdelegació del Govern, per revisar l’evolució que ha tingut la violència de gènere durant aquest últim any al municipi contestà.
A l’encontre també van acudir el secretari de Subdelegació, el regidor de Seguretat Ciutadana, el cap de la Policia Local, els agents de la unitat policial Minerva i les treballadores socials de l’equip de base.
La cap de la Unitat, Salazar, va explicar que el termini mitjà que tarda una dona en denunciar al seu agressor és d’uns 8 anys i 8 mesos i que cal centrar esforços en fer que aquest moment tan dur per a la víctima siga menys engoixant i en un entorn i uns professionals que li donen seguretat. En aquest sentit, va felicitar la unitat Minerva i a Serveis Socials per la intensa tasca feta per tal d’animar a denunciar, fet que ha propiciat que el número de denuncies en Cocentaina haja augmentat en els casos en què ja es sospitava que s’estava patint un maltractament però no existia denúncia sobre els fets. Modes Salazar subratllava que la feina de captació i de treball amb les dones víctimes ha sigut excel•lent.
Durant aquest any hi ha 19 ordres de protecció vigents i 11 dones que estan dins del servei ATENPRO en Cocentaina. A banda de parlar d’aquests casos, també es va acordar treballar en algunes millores del protocol d’atenció i intervenció en el moment de la denúncia de l’agressió i en la necessitat de convocar taules de coordinació amb més assiduïtat.
L’alcaldessa i regidora de Benestar Social emfatitzava que «avaluar el nostre treball
és necessari per a saber si estem donant l’atenció que les dones mereixen i si els oferim els recursos precisos per a enfrontar-se a una situació extrema i denunciar a l’agressor». Tanmateix, aprofitava per a agrair el treball coordinat de l’equip de Serveis Socials i la unitat Minerva «que desenvolupen una tasca molt professional per garantir que la dona víctima es senta segura per a enfrontar-se a un camí gens fàcil en el qual la nostra tasca és acompanyar-la».