Home Alcoi ACIF, Unión Ciclista Alcoy i la filà Navarros acompanyaran a ses majestats...

ACIF, Unión Ciclista Alcoy i la filà Navarros acompanyaran a ses majestats Melcior, Gaspar i Baltasar

1242
0
SHARE

Tres noves entitats alcoianes ajudaran enguany als Reis Mags en la cavalcada més antiga d’Espanya. Una entitat destinada a la prevenció i extinció d’incendis forestals, una filà i un club esportiu seran els encarregats de fer que la il·lusió arribe a milers de xiquetes i xiquets enguany a Alcoi.

Els tres Reis Mags tornaran a visitar, enguany, la nostra ciutat en la CXXXVII Cavalcada, declarada Bé d’Interés Cultural i Festa d’Interés Turístic Nacional, el dia 5 de gener al vespre. Ses Majestats comptaran amb l’ajuda de tres entitats alcoianes que ajudaran perquè tot funcione perfectament, acompanyant el festeig real.

Enguany, les entitats que acompanyaran i ajudaran als tres reis seran, ACIF Alcoi, la Unión Cliclista Alcoy i la filà Navarros.

ACIF Alcoi és l”Agrupació Contra Incendis Forestals d’Alcoi’ que enguany ha complit 30 anys i ha rebut la Medalla al Mèrit de la Protecció Civil per part del Ministeri de l’Interior. Aquesta entitat és una organització enfocada a l’extinció i prevenció d’incendis forestals com així mateix a la protecció del medi ambient. Durant el temps en què la influència d’incendis forestals és menor, aquesta agrupació enfoca les seues prioritats en repoblacions, tractaments silvícoles i formació contínua en matèria d’incendis forestals mitjançant cursets, tant teòrics com pràctics; així com el manteniment de les nostres instal·lacions, vehicles i material d’extinció. ACIF va ser creada l’any 1991 per un grup de persones que davant la necessitat de sentir-se útils enfront de la problemàtica dels incendis forestals que arrasaven els nostres espais naturals i a força de coincidir en aquests, van determinar que seria més avantatjós organitzar-se. Des dels seus inicis fins a les nostres dates, aquesta Agrupació ha adquirit una experiència elevada actuant en la majoria dels sinistres ocorreguts a les nostres comarques.

Per part seua, la Unión Ciclista Alcoy naix de la unió de la Penya Ciclista Sella i del Club Ciclista d’Alcoi el dia 1 de febrer de 1961, durant la seua llarga trajectòria abanderant el ciclisme local té entre molts altres assoliments haver organitzat 66 edicions del trofeu Sant Jordi, sent una de les carreres més antigues d’Espanya i la més antiga de la Comunitat Valenciana, entre molts dirigents que han passat pel club cal destacar al mític Santiago Blanquer que va presidir l’UCA durant 44 anys, hui dia té com a president a Sergio Cortés i el club pretén continuar sent un referent del Ciclisme.

Finalment cal indicar que la filà Navarros que participarà ajudant també a un rei mag, va celebrar en 2020 el seu 150 aniversari. En 1870 es va fundar oficialment la filà Navarros d’Alcoi, amb un disseny colorista de Requetés on destacaven els pantalons rojos, la brusa blava, les espardenyes blanques i la boina roja. Després de diferents dissenys, en 1963 Luis Solbes va crear l’actual disseny de la filà, totalment consolidat després de tants anys. Dins dels actes pel 150 aniversari han organitzat un concert i exposicions i a l’abril tindran una esquadra commemorativa.

La regidora de Festes, Carol Ortiz, explica que “Enguany tindrem una cavalcada molt desitjada per tots, ja que l’any passat a causa de la pandèmia els Reis Mags ens van visitar, però no van poder desfilar. La Covid segueix amb nosaltres, per això seguirem amb mesures i els Reis Mags no besaran a la infància. L’acompanyament dels tres Reis Mags a Alcoi és la més clara representació de la important participació social que el Nadal alcoià té en la nostra societat. Una representació on participen desenes d’entitats alcoianes de l’ampli i ric teixit associatiu que tenim a la ciutat. Més de mil persones, que s’impliquen, treballen i es deixen la pell, i tots ells són importantíssims perquè la màgia del Nadal Alcoià, únic en el món, ens faça somiar i il·lusionar-nos any rere any, fent realitat els somnis infantils».