Home Alcoià ADIF finalitza els treballs de millora per a la línia fèrria Alcoi-Xàtiva...

ADIF finalitza els treballs de millora per a la línia fèrria Alcoi-Xàtiva amb 850.000 euros d’inversió

0
SHARE

El passat 19 d’octubre, l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) encetava els treballs per a millorar un tram de més de 60 quilòmetres comprès dins la línia fèrria que uneix les ciutats d’Alcoi i Xàtiva. Es tracta pràcticament de les úniques inversions mínimament quantioses i llargament reclamades des de les comarques centrals valencianes a l’hora de millorar les seues infraestructures de tranport. Bona part d’elles han estat exemptes de millores durant molts anys.

Els treballs més costosos han consistit en la millora el túnel d’El Genovès, la construcció d’un mur de contenció en un tram de la via i diferents obres de drenatge de pluges. A banda, també s’han enllestit millores en els sistemes de comunicacions i control del trànsit, i s’espera l’arribada de noves locomotores híbrides en els propers mesos. Tot gràcies a una inversió de 850.000 euros per part del Govern central.

Els treballs han arribat a la seua fi, permetent la represa del servei, encara que no amb totes les seues freqüències habituals. Un fet que ha posat punt i final al servei d’autobusos que han hagut d’utilitzar els viatges durant el temps que han durat els treballs.