Home Alcoi ADIF invertirà 150M€ en la línia fèrria Alcoi-Xàtiva coincidint amb el seu...

ADIF invertirà 150M€ en la línia fèrria Alcoi-Xàtiva coincidint amb el seu 120 aniversari

595
0
SHARE

Fa dècades que les Comarques Centrals valencianes venen reivindicant infraestructures fèrries dignes que les igualen a altres zones de la Comunitat Valenciana. Aquesta àrea suposa un important punt de concentració d’indústria que, tot i això, no compta amb una connexió decent ni entre les seues principals localitats ni a l’hora d’unir-les amb València amb tren. D’ací que tant les administracions locals de la zona com la pròpia societat civil porten anys reivindicant inversions en aquest sentit. Inversions que arribaran en 2023 de la mà d’ADIF.

L’ens ferroviari ha confirmat a l’Ajuntament d’Alcoi que en 2023 licitarà el projecte de reforma integral de la línia Alcoi-Xàtiva amb una inversió total de 150M€. Amb aquests fons es passarà a electrificar la línia fèrria, cosa que comportarà una actualització dels combois que circulen per ella. Aquesta modernització permetrà també recuperar freqüències i optar a fer de la línia una infraestructura rentable. La inversió inclou actuacions en túnels i passos a nivell que eliminaran temps per a recórrer el trajecte dins d’unes obres que s’executaran en un període de 16 mesos.

La inversió prevista per ADIF s’aplica a dos trams: el de Xàtiva a Ontinyent amb 65 M€; i el d’Ontinyent a Alcoi amb 85. Es tracta de la major inversió que ha rebut la infraestructura des de la seua fundació, i que arribarà en l’any en que es celebra el seu 120 aniversari. A més, la reconversió de l’estació de Xàtiva per a albergar trens AVE provocarà la creació d’un important nus de comunicacions en torn a la línia fèrria Alcoi-Xàtiva.

Actualment, ADIF està duent a terme obres per a millorar la seguretat de la línia. En concret, es tracta d’activar el sistema de canvi d’agulles per als combois de forma automàtica, cosa que no era possible fins ara a l’estació alcoiana.