Home Destacats Agricultura aporta 100.000 euros a la UA per a que investigue mètodes...

Agricultura aporta 100.000 euros a la UA per a que investigue mètodes per a combatir la xylella

642
0
SHARE

La Universitat d’Alacant (UA) té previst encetar un programa d’investigació microbiològica orientat a lluitar contra una de les pitjors plagues a les que s’enfronta al camp valencià: la de xylella fastiodosa. Aquesta bactèria ha provocat ja l’eradicació de milers d’exemplars d’ametler a les comarques del nord de la província d’Alacant i sud de la de València. Tot seguint mesures dictades des d’Europa i que han suposat seriosos problemes econòmics per als agricultors afectats.

Ara, la investigació del principal ens universitari alacantí busca altres remeis que no afecten a l’economia del sector agrari. Per a desenvolupar-los, la UA diposarà de finançament per part de la Conselleria d’Agricultura de la Generalitat Valenciana. En concret seran 100.000 euros els que rebrà la universitat alacantina, fons amb els que accelerar la troballa d’un remei alternatiu i menys agressiu per al camp contra la xylella fastidiosa.

L’expansió de la bactèria per la muntanya alacantina ha sigut registrada ja a localitats com Beniarrés, Balones, Fageca, Famorca, l’Alqueria d’Asnar o Alcocer de Planes, entre altres. Els agricultors d’aquesta comarca, així com els de les Marines, porten anys reivindicant més investigació respecte a la xylella per a evitar la destrucció d’ametlers i, per consugüent, també del paisatge que ocupen. Les compensacions per eradicació que reben per part de la Generalitat no són suficients.