Home Castalla AIJU formarà 30 experts en transformació de polímers per cobrir les necessitats...

AIJU formarà 30 experts en transformació de polímers per cobrir les necessitats d’empreses del sector plàstic de la comarca

216
0
SHARE

L’Institut Tecnològic del producte infantil i d’oci–AIJU impartirà, entre el desembre del 2021 i el juny del 2022, dos cursos gratuïts per a persones aturades o en situació d’ERTE sobre transformació de plàstics a les seues instal·lacions.

El primer dels cursos, amb el títol “Operacions de transformació de polímers termoplàstics”, és un certificat de professionalitat de nivell 2 amb una durada de 570 hores i inclou 5 mòduls formatius.

El segon curs també és de transformació de plàstics, però de nivell 3 “Organització i control de la transformació de polímers termoplàstics”. La durada és de 700 hores i, igual que l’anterior, té un mòdul de pràctiques en empreses.

És important destacar la gran ocupabilitat a la comarca d‟aquest tipus de cursos tan vinculats a empreses de transformació de plàstics. Tenint en compte edicions similars de convocatòries anteriors, podem estimar que al voltant del 50% dels alumnes aturats que realitzen aquest tipus de formació troben feina.

A totes dues formacions s’abordaran continguts molt necessaris per a l’entorn industrial de la comarca. Per exemple, al certificat de professionalitat de nivell 2 es tractaran temes com el condicionat de materials plàstics per a la seua transformació, instal·lacions de transformació de polímers i el seu manteniment.

Així com configuració de motlles per a transformació de polímers, gestió de qualitat i prevenció de riscos a empreses de plàstics, processos de transformació de polímers, tant d’injecció i bufat, o acabat de transformats polimèrics.

Continguts dels cursos

Al curs de nivell 3 s’abordaran qüestions com l’organització de la producció en indústries de transformació de polímers, preparació de barreges i materials, interpretació de plànols i càlcul de motlles, serveis auxiliars i muntatge i manteniment de motlles.

Totes dues formacions, finançades per la Generalitat Valenciana a través del Servei Valencià d’Ocupació i Formació LABORA i cofinançades pel Fons Social Europeu, s’emmarquen dins la convocatòria de subvencions públiques del Programa de Formació Professional per a l’Ocupació.

Aquest tipus de subvencions tenen entre els seus objectius estratègics la millora efectiva de l’ocupabilitat dels valencians, i fixen com a objectiu específic el de millorar la qualificació professional dels treballadors al llarg de tota la vida laboral i que aquesta respongui a les necessitats dels sectors econòmics.

Certificat de professionalitat

Aquestes accions formatives gratuïtes que es duran a terme a AIJU responen a les necessitats de qualificació de la comarca, ja que sovint des del teixit industrial es llancen ofertes de feina que de vegades queden sense cobrir per manca de professionals formats a la zona.

Amb la finalització d’aquests cursos, els alumnes i les alumnes que els superen de forma favorable, obtindran un certificat de professionalitat, titulació oficial i reconeguda a tot el territori nacional.

Cal destacar que, en tractar-se de certificats de professionalitat, els alumnes han de tenir una titulació prèvia daccés.

En el cas del curs “Operacions de transformació de polímers termoplàstics” en ser de nivell 2, exigeix ​​disposar d’alguna d’aquestes titulacions: ESO, certificat de professionalitat del mateix nivell, certificat de professionalitat de nivell 1 de la mateixa família professional, complir el requisit acadèmic daccés als cicles formatius de grau mitjà, tenir superada la prova daccés a la universitat per a majors de 25 anys i/o de 45 anys o tenir aprovades les proves de competències clau per al nivell 2.

En el cas del curs “Organització i control de la transformació de polímers termoplàstics” en ser de nivell 3, exigeix ​​disposar d‟alguna d‟aquestes titulacions: Batxiller, certificat de professionalitat del mateix nivell, certificat de professionalitat de nivell 2 de la mateixa família professional , complir el requisit acadèmic daccés als cicles formatius de grau superior o tenir superada la prova daccés a la universitat per a majors de 25 anys i/o de 45 anys o tenir aprovades les proves de competències clau per al nivell 3.

A la convocatòria d’aquest any, com a novetat, ia causa de la situació econòmica ocasionada per la pandèmia, és important remarcar que les persones treballadores que es trobin en situació de suspensió de contracte o de reducció de jornada com a conseqüència d’un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTE) podran participar en aquest tipus de cursos.

Per a aquests col·lectius, aprofitar aquests períodes de temps per millorar la seva formació pot ser una oportunitat excel·lent, ja que sens dubte contribuiran a incrementar o diversificar la seua capacitació professional en ocupacions altament demandades pel teixit industrial. Per aquest motiu, les persones a ERTE es consideraran col·lectius prioritaris per fer aquest tipus d’accions formatives.

Per a la responsable de formació d’AIJU, Maite Romero, l’objectiu d’aquest tipus de cursos és doble. D’una banda, pretén aconseguir l’activació de persones aturades per reforçar la seva ocupabilitat i competències professionals i, d’altra banda, es tracta de proveir les empreses de la comarca de persones especialitzades a les àrees de major activitat a la indústria de la zona” .

Les persones interessades han de contactar amb AIJU al telèfon 96 555 44 75 oa través del correu electrònic formacion@aiju.es com més aviat millor ja que les places són limitades a 15 persones per curs i aquests començaran en breu.