Home Destacats AIJU formarà a aturats com a especialistes en motlles per a abastir...

AIJU formarà a aturats com a especialistes en motlles per a abastir la manca de mà d’obra al sector

560
0
SHARE

L’Institut Tecnològic de l’Producte Infantil i de l’Oci (AIJU) impartirà una nova edició del curs d’especialització en fabricació i ajust de motlles, dirigit preferentment a persones aturades i la finalitat és donar resposta a una necessitat manifestada, de manera reiterada, per les empreses de la comarca. El curs, anomenat ‘Fabricació i ajustos de motlles per a peces termoplàstiques modelades per injecció’, és totalment gratuït perquè està subvencionat pel Labora.

S’iniciarà el proper 5 de juliol i té com a objectiu afavorir l’activació de persones desocupades per reforçar la seva ocupabilitat i competències professionals oferint-los, al mateix temps, noves oportunitats d’ocupació i formació. Així mateix, pretén proveir a les empreses de la comarca de nous professionals que apostin per aquesta professió i vulguin formar-se i especialitzar-se en fabricació i ajust de motlles.

Tal i com explica la responsable de formació d’AIJU, Maite Romero, a les empreses d’Ibi i comarca hi ha un problema de relleu generacional. “Hi ha una manca de personal qualificat i amb coneixement pràctic en disseny i fabricació de motlles. La indústria demanda personal format i amb experiència en aquest àmbit, i aquest tipus d’ofertes d’ocupació són pràcticament impossibles de cobrir amb persones de la comarca per manca de personal especialitzat”.

En aquest sentit, una de les peculiaritats d’aquesta formació és que els seus mòduls i continguts han estat dissenyats específicament en base a les necessitats de les empreses de la comarca, i per això, han participat tant empreses, com tècnics i docents la trajectòria professional en tallers de motlles excedeix en tots els casos dels 15 anys de dedicació. “A més, els professors que impartiran aquest curs estan majoritàriament actualment en actiu exercint aquesta professió, el que facilita que els coneixements transmesos s’ajustin totalment a la realitat de el teixit industrial”, ha destacat Maite Romero.

El curs s’impartirà a les instal·lacions de AIJU del 5 de juliol a el 8 de novembre -agost vacances-, en modalitat presencial, i constarà de 308 hores lectives que s’impartiran de dilluns a dijous en horari de 15 a 21h. El període d’inscripció ja està obert i les places són limitades. Els interessats a assistir poden ampliar informació en www.aiju.es/formacion i contactar com més aviat millor amb AIJU a través del telèfon 965554475 o de l’correu electrònic formacion@aiju.es.