Inici Destacats AIJU presenta la Guia del Joguet cara al Nadal i alerta de...

AIJU presenta la Guia del Joguet cara al Nadal i alerta de la manca de temps de joc per als menuts

528
0
COMPARTIR

L’Institut Tecnològic del Producte Infantil i d’Oci, AIJU, ja presentat l’edició número 29 de la seua guia de joguets. Elaborada després d’un intens estudi no sols dels propis productes, sinó també del joc i la qualitat del mateix entre els menuts, el document ha trobat una conclusió preocupant. El 82% dels menors de 12 anys no juguen suficient temps a l’exterior. Un fet que pot redundar en manques en la seua evolució natural en funció d’un dret fonamental com és el joc.

Cada any quan s’apropen les dates nadalenques, l’Institut Tecnològic del Producte Infanti i d’Oci, més conegut com AIJU, presenta la seua Guia del Joguet 3.0. Es tracta d’un document que avalua mitjançant estudis desenvolupats durant mesos i hores de joc entre pares i fills la qualitat del joc i com afecta a l’evolució dels menuts. Es tracta d’una eina que qualsevol pare o mare pot utilitzar per a documentar-se al voltant del millors joguets per a encarregar als Reis Mags o el Pare Noel. Però també suposa un anàlisi de la realitat del joc per als xiquets espanyols.

L’estudi dut a terme per AIJU avarca fins a 600 famílies amb xiquets menors de 12 anys, entre els que ha detectat una situació preocupant. Fins al 82% dels xiquets espanyols no juga el suficient temps recomanat pels experts a l’aire lliure. En el cas del joc interior, eixe percentatge es redueix fins al 35%. Cada tipus de joc, ja siga a casa, fora d’ella o amb pantalles o altres dispositius, requereix d’un temps per a despertar elements com la curiositat o la creativitat dels joves. No jugar suficient per part dels menuts pot suposar problemes en l’evolució futura dels mateixos.

La Guia AIJU del Joguet 3.0 distingeix entre 5 diferents etapes vitals dels menuts en funció de la seua edat, i avalua als millors joguets en funció a 14 de les seues tipologies. Destaca també factors com els valors inclusius i no sexistes a l’hora de qualificar-los com als més aptes per als menuts. A banda, l’edició d’enguany de la guia també ha creat AIJUgar, un calendari amb el que ajudar als pares a detectar manques en el temps de joc dels seus fills pegant adhesius que indiquen un seguiment del temps de joc.

Aquesta guia és l’única de la seua classe que existeix a tota Espanya i que compta amb productes d’acreditada qualitat i validesa formativa per als menuts.