Home Alcoi Així serà el dia del Reis Mags a les nostres comarques

Així serà el dia del Reis Mags a les nostres comarques

2133
0
SHARE

Ens trobem a una situació atípica, a uns Nadals diferents. La pandèmia a sacsejat cadascuna de les nostres festes i tradicions. Com es lògic, totes les activitats estan sujectes a estrictes mesures de seguretat per fer front a la Covid19. Es per este motiu pel que tots els organitzadors dels principals actes de Nadal als municipis de l’Alcoià, El Comtat i La Foia de Castalla han hagut de refer les seues agendes i activitats.

A aquest artícle els expliquem com queden els actes del 5 de gener al principals municipis de l’interior.

Alcoi
La capital de l’Alcoià, ha hagut de suspendre la Cavalcada més caismàtica i antiga del món, reduint tota la activitat del día de Reis al acte de la Adoració, que tindrà lloc la nit del 5 de gener passades les 23:00h, dins del toc de queda, i que serà retransmesa per a que tots els Alcoians la puguen gaudir des de casa. El dia de la Burreta, també serà diferent, amb busties repartides arreu de la Ciutat dels Ponts.


Mapa de punts de recollida de cartes a Alcoi

Ibi
La Vila del Joguet si que aposta per una Cavalcada alternativa, recorrent gran quantitat dels carrers d’Ibi amb un recorregut al voltatant dels 20 quilòmetres per arribar al nombre més gran de llars possible. L’acte tindrà inici a les 18:30h i el seu recorreut serà comunicat per megafonia al moment. Els xiquets i xiquetes com es lògic no podran tindre contacte físic amb els reis com ve sent habitual.


Cavalcada d’Ibi any 2020

Onil
El municipi colivenc també tindrà una Cavalcada quilomètrica, on Melchor Gaspar i Baltasar recorreràn gran part de la Vila de les Nines per portar la il·lusio a totes les xiquetes i xiquets encara l’estat de pandèmia. El recorregut començarà la vesprada del de gener a les 19:00h per la entrada oest del poble. Aquest acte podrà ser seguit pel nostre canal TDT, per l’streaming de la nostra web i per les nostres Xarxes Socials.


Mapa del recorregut de la cavalcada d’Onil

Castalla
La capital de la Foia, ha hagut de suspendre la Cavalcada i el Campament Reial que tenien previst fer el proper dia 5 degut a la alta incidència del virus fa uns dies. Com a alternativa, els Reis d’Orient estaràn a les cases Castelludes mitjançant una retransmissió per Xarxes Socials i per aquesta casa via TDT i streaming.


Emissària Reial de Castalla desinfectant-se les mans

Muro
La Vila de Muro ha decidit fer una cavalcada estàtica, on tot el que vull podrà anar a veure als Reis Mags a la Plaça de l’ermita entre les 16:30h i les 20:30h. L’accés estarà limitat i els asistents haruàn d’haver arreplegat el seu ticket entre els dies 28 i 30 al centre cultural.


Patge Reial Muro 2021

Cocentaina.
La capital de El Comtat podrà gaudir d’un acte altertatiu a la tradicional Cavalcada. Els Reis Mags recorreran des de les 18:00h de la vesprada gran part dels carrers del poble i les pedanies per a que cap persona es quede sense poder veure-los. El proper dia 4 es publicarà a les Xarxes Socials de l’Ajuntament el recorregut amb horaris previstos.


Cartell anunciador de la Cavalcada 2021 a Cocentaina