Home Alcoi Ajudes fiscals municipals per a fomentar la transició ecològica a les indústries...

Ajudes fiscals municipals per a fomentar la transició ecològica a les indústries alcoianes

569
0
SHARE

La factura energètica és una de les qüestions més importants en el cost inicial dels béns i serveis oferits per les empreses. Per això l’Ajuntament d’Alcoi planteja, dins del Pla d’Impuls Industrial ‘ImpulsaAlcoi’, acciones encaminades a ajudar a la indústria ambla transició ecològica. D’una banda, es proposa una línia d’assessorament tècnic a aquestes indústries per a reduir les despeses energètiques i, per tant, fer-les més competitives, a més d’adreçar-les cap a l’objectiu d’aconseguir un entorn industrial mediambientalment més sostenible. De l’altra, el pla d’Impuls Industrial plateja bonificacions fiscals per a totes aquelles indústries que s’enfronten a aquesta transició verda.

Pel que respecte a les ajudes i bonificacions, des de l’administració local es proposa la creació d’una oficina tècnica dedicada a la Transició Ecològica que crearà una línia de subvencions per a la realització d’un estudi detallat dels consums energètics de les empreses que ho sol·liciten. Dins de les seues competències, també estarà l’elaboració de plans d’acció per a la reducció i optimització els consums de les empreses interessades. L’oficina tècnica de Transició Ecològica comptaria amb un pressupost anual de 20.000 euros.

D’altra banda, des de l’Ajuntament també s’aposta perquè la política fiscal municipal incentive aquelles actuacions que aposten per la descarbonització i l’eficiència energètica, ja que aquestes inversions contribueixen a la sostenibilitat i la millora de la qualitat de vida de tots els ciutadans. En les ordenances fiscals de 2020 ja es van ampliar les bonificacions en l’IBI, IAE, i ICIO, bonificacions que es mantindran durant tot el període d’aquest pla 2020-2023 i a les que es poden sumar noves rebaixes en el fet relacionat amb les noves energies, la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic.

El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, ressalta que “Alcoi s’ha fixat, dins de la seua estratègia de ciutat i a través d’un pla ambiciós, l’impuls de tots els canvis necessaris per a ser una ciutat neutra en carboni. Tindre indústries més sostenibles és positiu per a afrontar el repte del canvi climàtic, però també suposa apostar per una indústria d’alt valor afegit capaç d’enfrontar els reptes del futur”.

‘ImpulsaAlcoi’, el pla d’impuls de la indústria que el govern ha posat damunt de la taula i que es troba en període d’aportacions per part dels actors socials, econòmics i polítics de la ciutat i també dels propis ciutadans, planteja sis eixos i un total de 28 accions diferents. L’objectiu del pla és impulsar les accions encaminades a reforçar i incrementar el pes de l’activitat industrial. Es busca impulsar en Alcoi una indústria intensiva en coneixement, orientada a productes d’alt valor afegit, sustentada en una mà d’obra qualificada, amb capacitat d’adaptació als canvis, capaç d’adquirir les competències necessàries en cada moment mitjançant programes formatius personalitzats i que puguen comptar amb una oferta formativa universitària i de Formació Professional que satisfaça les seues necessitats presents i futures.