Inici Alcoià Alacant Interior demana obrir l’oci nocturn amb els horaris de l’hostaleria per...

Alacant Interior demana obrir l’oci nocturn amb els horaris de l’hostaleria per a salvar el sector

176
0
COMPARTIR

L’oci nocturn porta per damunt d’un mes tancat després de la seua re obertura post confinament. Dos situacions que suposen una pesada llosa sobre les economies dels seus propietaris. Vora una trentena d’ells s’han unit per a reivindicar el mateix dret a obrir que té l’hostaleria en horari restringit. Ho fan de la mà de l’Associació de Turisme Alacant Interior, que demana gestos que ajuden a evitar el tancament dels establiments afectats.

Una de les mesures que han pres les autoritats polítiques respecte a la contenció del coronavirus té a veure amb l’oci nocturn. Des del passat 18 d’agost, pubs i discoteques estan tancades després de que es comprovara que en ells existia un elevat risc de contagi, especialment entre els joves. La mesura hauria d’haver caducat el passat 8 de setembre, però la Conselleria de Sanitat Universal ha decidit prorrogar-la fins el dia 29. Un fet que ha deixat als integrants del sector sense capacitat econòmica després d’haver restat durant més de 3 mesos tancats al públic.

És per això pel que desenes de propietaris d’aquests negocis a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan unificant postures per a aconseguir un poc d’ajuda per part de les administracions. És el que demana l’Associació de Turisme Alacant Interior, que ha instat a les administracions a permetre que els establiments d’oci nocturn de la muntanya alacantina puguen obrir portes amb les mateixes condicions que l’hostaleria. Aquesta mesura els permetria obrir durant el dia per a poder tenir un mínim d’ingressos sense els quals no poden sobreviure.

Possibilitar aquesta obertura a les desenes d’establiments d’oci nocturn que existeixen a la muntanya alacantina suposaria, considera Alacant Interior, un gest de bona voluntat. El sector es considera estigmatitzat per unes prohibicions que poc tenen a veure amb les mesures de seguretat sanitària que han implantat. La concessió de llicències temporals de cafeteria per als pubs i discoteques podria ser una solució que evite el tancament dels establiments i l’acomiadament dels seus treballadors.

La demanda per part dels establiments d’oci de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla va llançat a totes les administracions.