Home Alcoi Alcoi acull les I Jornades de Transformació Digital per a orientar a...

Alcoi acull les I Jornades de Transformació Digital per a orientar a les empreses cara a l’era post Covid

606
0
SHARE

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, mitjançant el Districte Digital Comunitat Valenciana, al costat de l’Ajuntament d’Alcoi, el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Fundació Empresa Universitat d’Alacant-Fundeun organitzen les I Jornades de Transformació Digital d’Alcoi, “l’abans i el després”, que se celebraran els propers dies 26, 27 i 28 de novembre, amb l’objectiu de donar a conèixer a les empreses els casos reals i aplicacions actuals de la tecnologia en la transformació digital de les empreses.

L’esdeveniment continua la línia de col·laboració iniciada amb Districte Digital, i el seu principal objectiu és aconseguir que les tecnologies desenvolupades en el hub tecnològic incideixin directament en la indústria del territori, i es produeixi una transferència real de coneixement tant cap als professionals i el talent procedent de els diferents centres de formació, com cap a la ciutadania.

La primera sessió, que es celebrarà el dijous 26 a la vesprada, titulada ‘L’abans i el després’, està dirigida a directius d’empreses, que podran conèixer casos reals de transformació digital aplicada a empreses de diferents sectors i mides. L’objectiu és que els professionals assistents puguin veure reflectides en les diferents ponències problemàtiques i solucions reals similars als seus entorns, i comprenguin com pot haver-hi un abans i un després per als seus negocis aplicant determinats processos i tecnologies.

Els assistents podran participar en aquest esdeveniment presencialment a l’edifici CADA d’Alcoi, o seguir-la en directe per streaming, ja que s’ha determinat un format híbrid presencial-online.

Posteriorment, el divendres 27 i 28 de novembre es realitzarà virtualment el Hackathon multidisciplinari “HACKOVID VIRTUAL: NOUS REPTES POST COVID-19”, en el qual col·labora també l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). Aquest hackathon està enfocat a impulsar i desenvolupar proves de concepte i prototips basats en blockchain, intel·ligència artificial i realitat augmentada, on participarà l’alumnat de titulacions universitàries i de Formació Professional, emprenedors, professors, investigadors, directius i empresaris. Un jurat decidirà i donarà a conèixer el dissabte 28 de novembre davant tots els assistents virtuals el projecte guanyador que millor resolgui el repte postCOVID.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat que “la Unió Europea ha cridat l’dècada 20-30 dècada de la digitalització, la qual cosa ens dóna una idea de la importància estratègica que té i tindrà dins de les polítiques europees, nacionals i, per tant, autonòmiques”.

En el cas d’Alcoi, ha afegit Pascual, que “el teixit industrial de tota la comarca és un valor econòmic i social molt important i la seva digitalització és una oportunitat per donar un reforç i una empenta sense precedents i col·locar aquest sector a l’avantguarda, ajudant-lo a ser encara més competitiu, crear treball de qualitat i millorar la seva posició”.

Segons la consellera, “el fet que l’empresariat conegui de primera mà les oportunitats i els efectes que la digitalització pot tenir en els seus processos productius ens apropa una mica més a aquesta transformació que, més que necessària, ja és vital”. En aquestes jornades, ha dit, “podrem conèixer casos d’èxit ja implementats en el teixit productiu que poden animar a altres empreses a fer un pas endavant cap a la digitalització”.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha ressaltat que “Alcoi és una ciutat pionera amb una estratègia clara en el procés de transformació digital, el que ens facilitarà la millora en la competitivitat i les oportunitats, fent que el nostre territori sigui cada vegada més competitiu”.

Així mateix, el primer edil alcoià ha remarcat que “l’aposta per la digitalització és un dels reptes més importants que tenim les ciutats”, i en aquest sentit, ha detallat que “la digitalització, la intel·ligència artificial i la robòtica són els tres pilars sobre els quals Alcoi vol basar la transformació de el sector industrial”.

“Amb aquestes jornades tenim un exemple de com treballem per millorar, com també ho és la Càtedra d’Indústria Digital que durem a terme amb el Campus d’Alcoi o la creació d’un Centre d’Innovació Digital al Parc Tecnològic de Rodes, on estaran presents districte Digital i la Universitat Politècnica de València el que afavorirà l’impuls socioeconòmic i la transformació de el teixit productiu de la ciutat”, ha apuntat Toni Francés.