Home Alcoi Alcoi acull les primeres Jornades de Patrimoni Industrial organitzades per l’Institut de...

Alcoi acull les primeres Jornades de Patrimoni Industrial organitzades per l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert

91
0
SHARE

El llegat cultural industrial de la província d’Alacant centrarà les primeres Jornades de Patrimoni Industrial organitzades per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. La proposta tindrà lloc dimecres que ve, 22 de setembre, i comptarà amb la participació de reconeguts experts i professionals.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha manifestat que des de la Diputació d’Alacant “ens sumem a la distinció d’Alcoi com a Capital Cultural de la Comunitat Valenciana amb l’organització d’aquesta iniciativa de l’Institut Gil-Albert que pretén mostrar exemples clars en què la cultura i el llegat industrial van de la mà, així com contribuir a la seva protecció i posada en valor “.

Per la seua banda, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha subratllat la importància d’aquestes jornades, “un fòrum d’experts en què aprofundir sobre el ric i variat patrimoni industrial de la nostra província i, en concret, de ciutats amb un llegat tan significatiu com Alcoi. Conèixer aquesta herència, mantenir i recuperar els seus elements més representatius ens permet comprendre millor el nostre passat i integrar-ho en el nostre present “.

La sessió, coordinada per la subdirectora de Patrimoni Històric Artístic de l’IAC, Estefania Soler, abordarà aspectes relacionats amb la conservació, posada en valor i musealització de el patrimoni industrial alacantí com a model de preservació d’aquest llegat poc conegut però imprescindible per aprofundir en el desenvolupament històric de la província.

La seu de el Centre d’Art d’Alcoi (CADA) acollirà aquestes ponències que arrencaran amb la xerrada de l’historiador i president de l’Associació de Patrimoni Industrial Valencià, Manuel Carreres. “Els projectes d’Alcoi industrial sobre el llegat històric industrial d’Alcoi” serà el títol de la segona conferència a càrrec de l’Enrique J. Masià i José Luis Boronat, president i vocal de la junta directiva, respectivament, de l’Associació d’Alcoi Industrial.

El director del Museu Escolar de Puçol, Rafael Martínez, parlarà sobre el patrimoni industrial d’Elx i sobre aquest centre cultural en particular, mentre que la coordinadora del Museu Valencià del Joguet, Pilar Avilés, al costat de la tècnica Sofia Albero, centrarà la seva xerrada en el patrimoni del joguet de la província.

Finalment, i ja a la tarda, tindran lloc dues activitats. La primera de la mà de el director de l’àrea d’Arquitectura de la Diputació d’Alacant, Rafael Pérez, que donarà a conèixer amb detall el MUBOMA i la Cava Gran d’Agres, emblemàtics espais culturals a càrrec de la institució provincial.

I com a tancament de les jornades, l’arqueòleg de el Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics, Josep Maria Segura, oferirà una visita guiada per conèixer in situ alguna de les construccions més destacades de l’important patrimoni industrial que atresora Alcoi.