Home Alcoi Alcoi aposta per la dinamització dels recursos turístics per a atraure visitants

Alcoi aposta per la dinamització dels recursos turístics per a atraure visitants

805
0
SHARE

L’oficina de turisme incorpora noves dinamitzacions a les ja existents en l’Explora dues vegades al mes i a l’exposició del refugi de Cervantes, amb l’objectiu d’augmentar el nombre de visitants a aquestes instal·lacions. L’aposta ara ve de la mà dels alumnes en pràctiques de Tourist Info Alcoi, Rebeca Gisbert Quilis i David Vañó Olcina, del mòdul d’Animació Sociocultural i Turística de l’Institut de Batoi, que duran a terme una dinamització dirigida al públic familiar en tot el recinte emmurallat de l’Alcoi medieval.

La dinamització consistirà a passar diverses proves que els xiquets hauran d’anar superant i al mateix temps comptarà amb la interpretació i posada en valor del patrimoni. L’activitat es concep des del punt de vista lúdic-cultural amb la finalitat d’aprendre jugant per a poder ser capaces des de ben xicotets d’apreciar el patrimoni de la ciutat d’Alcoi i la necessitat de conservar-lo per al seu correcte traspàs a les generacions futures.

L’activitat orientada al turisme familiar enlairarà per Setmana Santa combinant-se amb la resta d’oferta tant públic com privada que s’ha organitzat per als turistes. Requerirà inscripció prèvia de forma gratuïta en l’oficina de turisme d’Alcoi i tindrà lloc els dies 19, 20, 21 i 28 d’abril i els diumenges 12 i 19 de maig d’11,30 a 13.00h sent el punt de trobada Tourist Info Alcoi.

Aquesta acció s’emmarca dins d’altres impulsades per la Regidoria de Turisme per a fomentar el turisme entre els més xicotets com la tematització del Parc del Tirisiti en la Glorieta, els tallers del Casal de Nadal per Nadal, les rutes teatralitzades de Descobreix Alcoi de la mà de Tirisiti, les Gimcanes turístiques del Dia Mundial del Turisme, etc. , l’edició de materials com ‘Acoloreix Alcoi i els sota estovalles per a restaurants, “aquestes accions estan pensades sempre des d’un prisma didàctic amb la finalitat que el menut alhora que es divertisca aprenga quins són els puntals turístics de la nostra ciutat des de diferents camps com el natural, cultural i tradicional, patrimonial, etc.”, indica la regidora de Turisme, Lorena Zamorano, qui recorda que “Continuem treballant per a augmentar el turisme al llarg de tot l’any a la ciutat, en aquesta ocasió, amb aquesta nova activitat centrada en el turisme familiar. Tenim a Alcoi tant allotjaments com restaurants amb ofertes interessants per a famílies, alguns dels parcs infantils més atractius de la província, naturalesa amb rutes adaptades a xiquets, i ara afegim aquesta nova iniciativa”.