Home Alcoi Alcoi aprova provisionalment el seu Reglament Orgànic Municipal

Alcoi aprova provisionalment el seu Reglament Orgànic Municipal

0
SHARE
Imatge ple Ajuntament Alcoi 3 de març 2023

El ple de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat aquest divendres de manera provisional el Reglament Orgànic Municipal (ROM), el document que ha de regular l’organització dels plens i comissions informatives, les retribucions i dedicacions de la corporació i qualsevol altre aspecte relatiu al funcionament habitual de l’Ajuntament.

L’objectiu, a més d’ajustar-se a allò que marca la Llei de Règim Local de la Generalitat Valenciana, és disposar d’unes regles comunes que faciliten, al mateix temps, la labor del departament de Secretaria.

L’aprovació del nou ROM ha sigut possible gràcies al vot favorable del PSOE, Ciutadans i el regidor no adscrit. S’ha abstingut el grup municipal de Podem i han votat en contra PP, Guanyar, Compromís i Vox. Ara haurà de ser exposat públicament i després del període d’al·legacions i reclamacions serà aprovat definitivament.

Aquest nou reglament regularà els drets i obligacions dels regidors i entre altres aspectes, suprimirà les atribucions i retribucions dels regidors no adscrits, que només podran cobrar per assistència a ple.

A més, potenciarà la participació ciutadana i la transparència. Entre altres aspectes, les Comissions Informatives seran públiques i a elles podrà assistir qualsevol ciutadà o ciutadana, encara que sense veu ni vot i amb un avís previ a Secretaria General. En els plens, qualsevol persona podrà elevar una moció, sense que siga necessària la intermediació de cap partit polític ni l’aprovació prèvia.

El text incorpora també aspectes relacionats amb les noves tecnologies, garantint la validesa del vot dels regidors que participen en els plens municipals a través de videoconferència, quan siga per baixa per malaltia o per baixa de maternitat o paternitat.

La regidora de Democràcia Participativa i Transparència, Teresa Sanjuán, subratlla que «l’aprovació del ROM és un gran pas endavant, en primer lloc perquè amb ell complim la normativa però a més perquè fixa les regles a seguir per totes i per tots, facilitant el funcionament de l’ajuntament i agilitzant el treball dels tècnics. A més, amb aquest nou reglament continuem fomentant la transparència i ampliem la participació de tota la ciutadania, dos objectius centrals d’aquest govern».