Home Alcoi Alcoi celebra per segon vegada el Congrés biennal de Ciutats Intel·ligents i...

Alcoi celebra per segon vegada el Congrés biennal de Ciutats Intel·ligents i Big Data

0
SHARE
I Congrés Ciutats Intel·ligents i Big Data a l'Agora Alcoi

La II edició del Congrés de Ciutats Intel·ligents i Big Data congregarà, els pròxims dies 12 i 13 d’abril en l’edifici Àgora d’Alcoi, als majors experts per a debatre sobre el paper fonamental del Big Data en les estratègies de gestió d’empreses i ciutats intel·ligents, i la necessitat de donar suport a la transferència tecnològica a les empreses i administracions.

El congrés està organitzat per l’Ajuntament d’Alcoi, Districte Digital i el campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València a través de les seues càtedres Ciutat del Coneixement i Smart City Alcoi. Es tracta d’un fòrum biennal que fusiona anteriors congressos i on professionals de referència, empreses digitals, líders de la indústria tecnològica o responsables de grans projectes poden compartir la seua visió i debatre sobre tendències, reptes i oportunitats.

L’esdeveniment es divideix en dues sessions. La primera, el dimecres dia 12 d’abril, es desenvoluparà de 16.00 a 19.50 hores i està dirigida a CEOs d’empreses, institucions i entitats públiques, amb solucions Big Data orientades a empreses dins dels conceptes de Smart City.
Després de la presentació institucional, a càrrec de l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés i el director del Campus d’Alcoi de la UPV, Pau Bernabeu, tindrà lloc la ponència inaugural, a càrrec de Mario Salamanca, vicepresident de DAMA i Head of Data Governance de Consentino. Parlarà sobre «Gestió de dades com a palanca estratègica i accelerador de tecnologies Big Data».

Seguirà la xarrada de Raúl Abad, director de Màrqueting i Estratègia Digital de Grup Adsalsa, qui se centrarà en «La revolució de les dades: com sobreviure amb èxit en un món sense cookies i centrat en la privacitat».

María José Peral, CEO de l’Institut d’Intel·ligència Artificial, desenvoluparà casos d’èxit sobre l’impacte de la Intel·ligència Artificial en empreses, intervenció que donarà pas a la taula redona d’aquesta jornada, sobre anàlisi de dades en empreses i moderada per Ángel Juan, catedràtic del departament d’Estadística Aplicada i Investigació Operativa de la UPV. En ella participaran Vanesa Juan, directora general de Viuda de Tadeo Juan i cofundadora de Solbeatz; Alejandra Fraile, directora de Màrqueting i membre del comité de direcció de Musgrave; i Pablo Seguí, director del departament de IT en Germaine de Capuccini.

La sessió del dimecres abordarà també solucions aplicades als àmbits empresarials de serveis-distribució, sector legal/assegurances/compliance, retail, màrqueting i transformació digital amb la participació de Luz Fabregat (Redaquía Digital); Jacobo Pablos (Foqum); Elena Orgiles (Inescop); Manuel Marco (ROIUP Llevant); i Jordi Tormo (Mercadona).

El dijous 13 d’abril, la sessió estarà centrada en casos pràctics sobre la innovació local i l’aplicació i el tractament de dades en administracions i territoris, dirigida especialment a tècnics d’administracions públiques i empreses proveïdores de serveis per a l’administració.

Després de la presentació institucional a càrrec de l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés i del director general de SPTD i CEO de Districte Digital, Antonio Rodes, tindrà lloc la ponència d’Andrés Karp, CEO de DinamicBrain, qui aprofundirà sobre «DTI. Anàlisi de dades, disseny i dinamització».
Matías de la Barra, cofundador i COO de Digital Port Connect parlarà a continuació sobre «El nou hub mundial de comunicacions submarines», mentre que David Olmos, responsable de contractació i estudis en Pavapark, ho farà sobre «solucions de mobilitat sostenible».

La sessió inclourà, a més, una taula redona sobre els Sandbox i la innovació com a eix vertebral de la transformació de ciutats, en la qual participaran, a més de l’alcalde d’Alcoi, el cap de servei d’Innovació a l’Ajuntament de València, Fermín Cerezo; i el director d’Innovació en Las Rozas Innova. Moderarà la secretària de la Red Innpulso i directora general de l’Ajuntament d’Ermua, Rosalía Herrera.
S’abordaran també altres assumptes relacionats amb tecnologia fotovoltàica, accessibilitat, identitat digital i medi ambient, amb la participació d’Álvaro Soler (Powerfultree), Carlos Domínguez (Ilunion, grup social ONCE), Luis Guijarro (Facephi) i Andrea Gómez (Libelium), respectivament.

La jornada finalitzarà amb un cas d’èxit de Smart City a càrrec de Manuel Herrero, cap de servei de modernització tecnològica i informàtica de l’Ajuntament de Torrent.
Tant la sessió del 12 com la del 13 d’abril conclouran amb un còctel networking en la zona showroom, en la qual participaran una desena d’empreses i institucions.