Home Alcoi Alcoi, ciutat del Nadal, preparada per rebre l’Ambaixador Reial i els Reis...

Alcoi, ciutat del Nadal, preparada per rebre l’Ambaixador Reial i els Reis Mags

358
0
SHARE

Alcoi celebrarà enguany els tradicionals actes de la Trilogia Nadalenca, Pastoretes, Bàndol i Cavalcada, tots ells s’adaptaran a la normativa Covid amb unes mesures que s’han determinat després de diverses reunions amb totes les entitats participants, així com els Departaments de l’Ajuntament que intervenen com IGS (Inspecció General de Serveis), Policia i Protecció Civil, entre altres.

En primer lloc cal destacar que tots els actes mantindran el seu recorregut. Totes les persones que participen en ells hauran d’aportar el certificat de vacunació amb la pauta completa. La mascareta serà obligatòria en tot moment, tant per a les participants com per al públic i no podrà haver-hi contacte físic entre els participants i el públic. Es redueix el nombre de participants perquè tots els actes siguen més fluids i la gent estiga el menor temps possible al carrer.

El 4 de gener tindrà lloc a la ciutat el segon gran acte de la trilogia nadalenca alcoiana: el Ban Reial. Aquest any, si que es realitzarà la desfilada però sense participació del poble i amb un augment del nombre de burretes per tal d’evitar aglomeracions. A més, haurà un punt baix del Centre Cultural Mario Silvestre on es traduirà el Ban en directe a la llengua de signes. L’escriptora Mercè Climent ha col·laborat amb Ses Majestats per tal de fer el text del Ban aquest any i el comunicador d’aquesta casa Rubén Cervera ajudarà que l’Ambaixador Reial puga tornar a portar la màgia i il·lusió als carrers alcoians.

Comença a les 18.30 h. des de la Font Redona, resseguint el carrer de Sant Nicolau, plaça d’Espanya, carrer de Sant Llorenç i finalitza al voltant de les 21 h. al final de l’av. País Valencià. A la llunyania de la muntanya de Sant Cristòfol, llums de fogueres i bengales simulen el campament dels Reis de l’Orient.

Moments previs al seu inici, cap a les 18.00 h, davant del Naixement de la plaça d’Espanya té lloc el ‘Pregó del Tio Piam’. L’escenificació es representa pels components del Grup de Danses Carrascal. El grup puja pel carrer de Sant Nicolau amb els personatges vivents del Betlem de Tirisiti, recollint a la Glorieta l’Ambaixador i s’uneixen al seguici del Ban a la Font Redona.

Els actes mantindran el mateix recorregut que sempre, i totes les persones que participen presentaran el certificat de vacunació amb la pauta completa. La mascareta serà obligatòria en tot moment per als participants i per al públic. Com no es podrà llevar la mascareta, no es podrà ni menjar, ni beure, ni fumar. En tots els actes s’ha reduït el nombre de participants perquè siguen menys fluids i la gent estiga el menor temps possible al carrer.

El 5 de gener, a la fi, arribaran els Reis Mags a Alcoi. De matí podrem visitar el lloc on han passat la nit. Com ja fa uns anys, els tres Reis ens obrin les portes del seu campament Reial per poder veure com han passat les darreres hores i veure com preparen els paquets que arribaran a cadascuna de les llars. De 8h a 14h es podrà accedir a aquest campament situat al Preventori i organitzar per l’Associació Cultural Samarita.

El principal canvi que sofreix l’acte de la cavalcada és que els tres Reis Mags enguany no besaran ni repartiran caramels al públic.

La plaça d’Espanya es tancarà, excepte per a veïns i visites a les 16 hores, i les persones que tinguen l’entrada per a veure l’Adoració podran accedir entre les 17 i les 19h.

El passat diumenge 2 de gener, a partir de les 18 hores, es van traure a la venda les entrades gratuïtes per a poder vore l’Adoració dels tres reis mags des de la plaça. S’han previst 1.240 entrades distribuïdes en 7 sectors que ja estan esgotades.

 

Els veïns que viuen en la plaça no necessiten entrades, i ells i els seus convidats o familiars poden accedir sense restriccions a les vivendes, però no parar-se en la plaça. Per a poder fer-ho, necessitaran una polsera identificativa que s’arreplegarà uns dies abans. S’informarà en detall de tot açò als veïns que viuen en la zona.