Home Alcoi Alcoi concentrarà en el CADA tots els recursos per a incentivar la...

Alcoi concentrarà en el CADA tots els recursos per a incentivar la creació cultural dels joves

0
SHARE

La propera setmana, la ciutat d’Alcoi enceta una nova etapa cultural amb l’apertura del nou IVAM CADA Alcoi, una infraestructura cridada a ser referent a tota la regió. A banda de ser sub seu de l’IVAM, el nou CADA també compta amb instal·lacions capaces de convertir-lo en un pol de concentració de totes les vessants culturals, de les que poden beneficiar-se, especialment, els joves d’Alcoi i la resta de les comarques interiors d’Alacant.

El lligam que la ciutat d’Alcoi manté amb la cultura forma part de la idiosincràsia dels seus habitants des dels temps en que la capital de l’Alcoià capitalitzava aquesta vessant social amb el modernisme. D’aquella època ha aguantat el pas del temps una àmplia varietat de manifestacions culturals que encara hui tenen presència a la ciutat dels ponts, i que mantenen viva culturalment a una gran quantitat de veïns. I tot a pesar de que els darrers anys s’han perdut infraestructures culturals com el Centre d’Art d’Alcoi, més conegut com a CADA.

El projecte de reapertura de l’antic Monte de Piedad serà una realitat la propera setmana, quan aquest emblemàtic edifici aculla la primera sub seu de l’Institut Valencià d’Art Modern, IVAM, lluny de València. Una de les 3 plantes del CADA serà gestionada per l’Ajuntament d’Alcoi, que vol fer de les seues instal·lacions un pol de concentració de cultura. Algunes de les oficines de gestió cultural de la ciutat ja operen des del que des d’ara serà conegut com a IVAM CADA Alcoi, un fet que no afectarà a la programació cultural d’altres infraestructures de la ciutat.

L’Ajuntament està ultimant els darrers treballs per a enllestir unes instal·lacions que possibilitaran acollir fins a 4 tallers a partir de 2019. Estaran dedicats específicament a les diferents vessants culturals que es podran posar en marxa a les instal·lacions del nou CADA, i d’ells podran beneficiar-se els joves creadors alcoians, tant plàstics com musicals o d’interpretació. L’IVAM CADA Alcoi vol convertir-se en referent cultural per a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, i inclús de la resta del País Valencià, i compta amb recursos per a ser-ho.

Diverses institucions alcoianes, com l’escola d’art o els campus universitaris volen col·laborar per a completar la programació del nou CADA, que també ha presentat la seua nova imatge.