Home Alcoi Alcoi convoca la IV Trobada d’Investigadors en Càncer com a eina de...

Alcoi convoca la IV Trobada d’Investigadors en Càncer com a eina de difusió del seu tractament

0
SHARE

La ciutat d’Alcoi tornarà a acollir enguany la IV Trobada d’Investigadors en Càncer del País Valencià. L’esdeveniment ja està consolidat al calendari de més d¡un centenar d’experts en el tractament d’aquest tipus de patologies, que entre el 25 i el 26 d’abril posaran en comú a la ciutat dels ponts els principals avanços que han aconseguit. Enguany, per primera vegada, també participen els oncòlegs, i no només investigadors, en una trobada que s’associa al Trail Solidari d’Alcoi, que ha repartit 23.000 euros de la recaptació de la darrera edició per accions solidàries i d’ajuda contra el càncer.

El càncer és una de les patologies que actualment compta amb una incidència elevada entre la població arreu del món, però especialment en països desenvolupats. La contaminació, les ones i els mals hàbits de salut i consum, entre altres, fan que cada any es diagnostiquen centenars de nous casos entre la població de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Però diferents ens radicats a l’interior alacantí han fet de la lluita contra aquesta malaltia la seua raó d’existir, i de fet alguns programen esdeveniments per a donar suport a la lluita contra el càncer.

Entre les jornades del 25 i el 26 d’abril, la capital de l’Alcoià acull la que es ja la quarta edició de la Trobada d’Investigadors en Càncer Ciutat d’Alcoi, que espera reunir a més d’un centenars d’especialistes en investigació al voltant dels diferents tipus d’aquesta patologia. A més, per primera vegada enguany acudiran a l’esdeveniment també els oncòlegs, que executen un tipus d’investigació clínica i no de laboratori. L’objectiu no és altre que divulgar els seus avanços en el tractament del càncer, hagut compte de l’elevat potencial investigador dels experts valencians.

La trobada crea cada any un major nombre de sinèrgies entre els diferents actors relacionats amb el tractament del càncer que acudeixen a ella. Aquesta iniciativa naix de l’associació Més que un Trail, que cada any organitza el Trail Solidari Ciutat d’Alcoi, amb les inscripcions del qual ajuda a ens i activitats relacionades amb el tractament del càncer. Després de l’edició del 208, l’organització de la cursa ha aconseguit recaptar 23.000 euros que donarà, d’una banda, a una acció formativa de l’associació SOLC per al personal que treballa amb malalts amb càncer; i d’altra a finançar els treballs d’investigació de científics espanyols en el tractament de la patologia.

La trobada d’investigadors en càncer té vocació de continuïtat per a traslladar el coneixement que es genera en aquest camp no sols entre els investigadors, sinó també a la resta de la societat.