Home Alcoi Alcoi creix en sostenibilitat: més i millor reciclatge i augment exponencial de...

Alcoi creix en sostenibilitat: més i millor reciclatge i augment exponencial de cotxes elèctrics a la ciutat

0
SHARE

Els indicadors relacionats amb la sostenibilitat no deixen de créixer a la ciutat d’Alcoi, que es troba en una fase d’optimització d’aquests paràmetres. Tant és així que la capital de l’Alcoià ha vist millorades les seues dades de reciclatge, cosa que facilita un estalvi de 148.000 euros a les arques municipals. També ha crescut fins a un 1.700% la venda de cotxes híbrids des de 2016 fins l’actualitat.

L’Agenda Europea 2030 és el document que recull les directrius comunitàries en quant a sostenibilitat i cura del Medi Ambient cara a eixe horitzó. Una data en la que tots els països membres hauran de complir una sèrie de condicions respecte a la cura amb el planeta si no volen ser sancionats. Cosa que també tindran que fer les empreses, que hauran de prioritzar accions que reduisquen el seu gran de contaminació. Algunes localitats, com la ciutat d’Alcoi, han fet d’aquests objectius de desenvolupament sostenible una de les seues apostes dins l’estratègia Smart City.

La ciutat dels ponts, a més, està aconseguint substancials avanços en aquesta matèria. El seu ajuntament té previst invertir en la present legislatura fins a 4,5 milions en aquest sentit a la ciutat, que s’afegiran a la ja executada instal·lació d’energies renovables als edificis municipals. A més, la ciutadania està més lligada a la sostenibilitat, com demostren les dades del reciclatge. Durant el primer semestre de 2020, els alcoians han reciclat més paper i cartró i més envasos. Afegit a la reducció de la fracció de residus ‘resta’, aquest fet ha permès a la capital de l’Alcoià obtenir guanys respecte al que recicla que sumen vora 148.000 euros. Tot degut a que Alcoi cobra per reciclar més i és penalitzada per no separar els residus.

Paral·lelament i des de fa ja uns anys, Alcoi bonifica les taxes que circulació que tenen a veure amb la compra de vehicles més sostenibles, com híbrids o elèctrics. La xifra d’aquests no deixa d’augmentar a la ciutat, on el creixement dels vehicles no contaminants s’ha disparat més d’un 1.700% en els darrers 4 anys. Si en 2016 existien a Alcoi 7 vehicles híbrids, a hores d’ara eixa xifra arriba ja als 128. Aquells que compren aquest tipus de vehicles es beneficien d’un 75% de descompte en la taxa de circulació durant el primer any i d’un 50% a partir del segon.

La sostenibilitat és una de les grans apostes d’Alcoi cara al projecte de futur d’una població que és referent en l’aplicació dels dictats de la ciutat intel·ligent.