Home Alcoi Alcoi demana al Govern central 46 milions per a executar els projectes...

Alcoi demana al Govern central 46 milions per a executar els projectes pendents a la ciutat

1815
0
SHARE

Alcoi necessita 46 milions d’euros de finançament per a escometre els projectes que porta temps reivindicant a les diferents administracions. Ara, els gestors alcoians demanen al nou govern socialista de Pedro Sánchez finançament amb el que consolidar el llit del Serpis, fer viable la línia Alcoi-Xàtiva i compensar la cessió d’Entença, entre altres projectes.

Periòdicament, totes i cadascuna de les localitats necessiten de grans d’inversions per a escometre projectes d’envergadura que necessiten. La immensa majoria tenen a veure amb les infraestructures, que solen tindre un cost prou elevat per a que una administració local se’n faça càrrec. És el cas de la reparació del pont Fernando Reig a Alcoi, o de les carreteres fetes malbé per les quantioses precipitacions de l’hivern 2016-2017. Tot i això, la ciutat de referència a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla encara té projectes pendents.

Això suposa que la ciutat dels ponts necessita inversions estatals i autonòmiques amb les que posar-se al dia i millorar la seua situació, especialment en quant a la seguretat i les comunicacions. Per això, i després de vora 4 mesos del nou govern socialista a Madrid, l’Ajuntament alcoià ha recopilat les seues demandes per a l’Executiu que dirigeix Pedro Sánchez. Entre elles es troben la recuperació de la línia fèrria Alcoi-Xàtiva, les contraprestacions per la cessió de la N-340 amb les obres que estan escometent-se o les de consolidació del llit del riu Serpis al seu pas per la població.

El cost que l’Ajuntament d’Alcoi estima que tindrien els projectes per als que la capital de l’Alcoià necessita finançament és de vora 46 milions d’euros. Una xifra que el propi Alcalde ha traslladat als responsables del Ministeri de Foment en la capital d’Espanya, i que inclou actuacions en vies com la CV-70 entre Alcoi i Benidorm, projecte més en clau comarques centrals valencianes. El canvi de govern a Madrid, afirmen des del Consistori alcoià, ha suposat un canvi en la predisposició dels mandataris estatals a escoltar les reivindicacions alcoianes, cosa impossible amb l’anterior executiu popular, asseguren. A pesar d’això, no hi ha cap compromís signat, pel que pel moment tot són paraules. No obstant, l’equip de govern alcoià té bones expectatives respecte al compliment de les demandes que reclama a Madrid.

Unes demandes que, per altra banda, porten anys latents a la ciutat, pel que ara, i aprofitant que el Govern central també és socialista, es tractaran d’aconseguir el més aviat possible.