Home Alcoi Alcoi eleva per damunt de l’1,4 milions d’euros la inversió en manteniment...

Alcoi eleva per damunt de l’1,4 milions d’euros la inversió en manteniment de la ciutat en 2021

491
0
SHARE

En el pressupost per a enguany, l’Ajuntament d’Alcoi dedicarà més inversió al manteniment ordinari de la ciutat creant partides i augmentant unes altres així com amb intervencions en barris que completen les actuacions d’aquest pressupost de 2021 amb un total d’1.418.500 euros per a una sèrie de projectes destacats.

Pel que respecta a la inversió per a adequar diferents barris hi haurà una partida nova de 324.500 euros per a l’última fase d’adequació del barri Els Clots i una altra de 300.000 euros per al manteniment del clavegueram del barri de Batoi. En el cas del manteniment de la xarxa d’aigua potable s’augmenta un 100%, passant de 50.000 a 100.000 euros.

Altra de les inversions importants serà el parc caní en Cantagallet, amb una inversió de 40.000 euros. A més, es dedicaran 15.000 per al manteniment i adequació de la Via Verda. Així mateix, cal ressaltar dos projectes que es duran a terme gràcies als pressupostos participatius, l’adequació d’aparcaments en Santa Rosa, Eixample i el Centre amb 144.000 euros i l’accés al col·legi Santa Ana amb 35.000 euros.

Igualment és ressenyable l’augment en diferents partides com la del manteniment ordinari del carril bici, apostant per crear aquest tipus de partides que pretén que en el temps els carrils bicis no queden com una infraestructura de segona i siguen mantinguts com qualsevol carrer de la ciutat. L’increment és del 100% passant de 15.000 a 30.000 euros.

Una altra partida que s’incrementa és la de manteniment de parcs infantils, en un 25%, passant de 24.000 a 30.000 euros. És una partida destinada a la realització d’obres en els diferents parcs infantils, com són les millores o arranjaments en el sòl de seguretat, en les baranes que les limiten, etc… Igualment s’incrementa d’una manera molt important el servei de manteniment de voreres amb una pujada d’un 88% respecte a l’anterior, arribant als 150.000 euros des dels 80.000 de l’passat any.

També existeix un increment d’un 56% en el manteniment de vies públiques amb el compromís d’anar incrementant anualment aquesta partida i, per tant, millorar el manteniment en aquestes infraestructures des dels 32.000 euros s’arriba als 50.000. Aquesta partida es destina al manteniment i millora de les diferents vies públiques de la ciutat, asfaltat, reparar els sots, embornals, tapes de serveis, etc…

Una partida que també té increment és la de manteniment de carreteres locals. Una pujada d’un 67% davant una nova realitat de cessió per part d’altres administracions que, sense cap indemnització, reverteix aquest tipus de carreteres als municipis per al seu manteniment es passa de 30.000 a 50.000 euros. Aquesta partida es destina al manteniment de les carreteres i infraestructures públiques que transcorren per la ciutat i connecten diferents zones, així com les d’accés a Alcoi que han sigut cedides per les diferents administracions. Es duen a terme treballs de desbrossament, asfaltat, reparació de clots, senyalització, etc… Es fa necessària que vaja incrementant el seu import per al manteniment de més carreteres que no estaven fa uns anys, com la resin cedida travessia de la N-340.

Finalment subratllar l’augment en un 36% de la partida destinada al manteniment de l’enllumenat públic passant de 110.000 a 150.000 euros. Amb aquesta partida es realitzen les millores i els canvis en la infraestructura d’enllumenat públic de la ciutat. Manteniment de cablejat, de lluminàries, quadres, en definitiva tots els elements que componen la xarxa d’enllumenat públic.

“En resum, les partides de manteniment de la ciutat s’han incrementat en aquest pressupost, permetent un millor servei a la ciutat per part de l’Ajuntament. A més d’aquestes noves partides o les que tenen un important augment mantenim unes altres per a tindre la ciutat en el millor estat possible”, ha explicat el Regidor d’Obres i Serveis d’Alcoi, Jordi Martínez.